Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 19 octombrie 2018
  • :
  • :

Cursul de formare „FII IMPLICAT!”

Sursa: Ziar Targu Neamt

Recent, Asociaţia Pro Democraţia Club Tîrgu Neamț a organizat cursul de formare pe voluntariat și scriere de proiecte „Fii Implicat!”,  în cadrul proiectului „Educație pentru societate”.

La acest curs inedit au participat peste 30 de tineri din cele trei licee ale orasului.

Timp de două zile, formatorii Emanuel Bălan și Ioan Romeo Roman au explicat elevilor ce este voluntariatul, modul de implicare civică a tinerilor, posibilitățile europene de voluntariat prin serviciul european de voluntariat si atelierul de scriere a proiectelor pentru tineret, pornind de la indentificarea nevoilor până la realizarea cererii de finanțare și a bugetului aferent. Cursul a avut loc la biblioteca Liceului „Vasile Conta” din Târgu Neamț.

În cadrul  proiectului s-a derulat și concursul „Fii implicat!”, structurat pe trei secțiuni: democratie, financiar si juridic. La finalul acestuia, va fi lansat și un manual de curs opțional pentru clasele liceale cu titlul „Educație pentru societate”.

Proiectul „Educație pentru societate” este implementat de către Asociaţia Pro Democraţia Club Tîrgu Neamţ în perioada mai-octombrie 2017 și este finanțat de către Consiliul Local Tîrgu Neamț.