Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 19 octombrie 2018
  • :
  • :

Lansare de carte, la Târgu Neamț. Daniel Corbu își prezintă “Januvia- Romanul ascezei”

Sursa: Ziar Targu Neamt

Vineri, 6 octombrie, poetul târgunemțean Daniel Corba își lansează cartea “Januvia- Romanul ascezei” în orașul natal.

Lansarea cărții are loc de la ora 17.00, la Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu Neamț.

Carte de proză scrisă de un poet

Așa cum o descrie Dirk Boccelli (senior editor), “JANUVIA nu e o carte de aventuri în sensul obișnuit al genului. Alcătuită sub formă de jurnal, structurată în treizeci și trei de capitole dinamice, magnetice, în care se amestecă boema cu idealurile metafizice, ea poate să pară cititorului o replică a secolului douăzeci și unu la Robinson Crusoe, roman scris de Daniel Defoe pe la 1700, cu acțiune desfășurată acum vreo trei sute cincizeci de ani. O asemănare există: insula aparent pustie pe care se retrage pictorul Eduard Bazon e tot în Pacific. Dar nu e doar atît. Cititorul va întîlni în aceste pagini experiențele și idealurile unui artist de vocație, care folosește pentru desăvîrșirea spirituală metode mai simple sau extrem de complicate, de la mantre pînă la miraculoasa evanescență(…)”.

“Januvia- Romanul ascezei” semnată de Daniel Corbu a fost desemnată recent Cartea “Zilelor Recoltei Editoriale” la Iași.

Daniel Corbu, un poet de onoare

Pentru întreaga activitate literară, pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturii în Târgu Neamț, în semn de respect și apreciere, poetul şi eseistul Daniel Corbu a fost declarat Cetățean de onoare al orașului de la poalele Cetăţii Neamţ.

Detalii găsiți aici (click)