Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 19 octombrie 2018
  • :
  • :

Realitatea de la Clubul de Karate Hangu

Sursa: Ziar Bicaz

Marți, 6 februarie, am făcut o vizita copiilor de la Hangu la antrenamentul de karate. Cursurile de karate au început în martie 2017 și participă copii cu vârste între 6 și 12 ani, unii intre ei deja fiind la nivelul 2 (centura portocalie). Antrenamentul durează 2 ore, dar eu am stat doar 30 de minute pentru că efectiv am înghețat de frig în sala de sport a comunei Hangu. Deși clădirea e relativ nouă și e dotată cu aparate de încălzire, în sală erau vreo 6-7 grade. Am găsit 18 copii antrenându-se cu paltoane și geci peste kimonouri, cu răsuflările aburinde și roșii în obraji.
L-am întrebat pe sensei Mihail Popa cum e posibil să își desfășoare activitatea în asemenea condiții și cum de vin copiii:

„La începutul iernii ni s-a spus că aparatele de încălzit sunt stricate de un an de zile și că nu se pot repara. Vreo trei luni de zile am asteptat sa se monteze altele sa fie cald.
Acum sunt montate aparate noi si tot frig e, deoarece nu face nimeni focul. Aveam in plan să participăm la europenele de la Arad de acum, din februarie, iar în martie este o competiție locală la Bicaz. Însă uitati-vă și dumneavoastră, copiii se antrenează cu paltoane pe ei, cu 2 perechi de pantaloni pe sub kimono… Am vrut să suspend antrenamentele pe timpul iernii, dar copiii au fost cei care au insistat să le facem. Însă ceea ce facem nu sunt antrenamentele propriu-zise pentru a pregăti o competiție, ci miscare pentru a ne încălzi. Avem copii foarte buni, talentați, ambițioși, dar nu avem condiții. Efectiv așteptăm să treacă timpul sa vina primăvara” , a declarat Sensei Mihail Popa.