Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 9 noiembrie 2018
  • :
  • :

Regulamentul Festivalului/Concurs Național de Folclor „De Dragobete, iubește românește”

Sursa: Ziar Bicaz

Festivalul/Concurs Național de Folclor „De Dragobete, iubește românește”

REGULAMENTUL
Festivalului/Concurs Național de Folclor ”DE DRAGOBETE, IUBEȘTE ROMÂNEȘTE”
ASOCIAȚIA CULTURALĂ FRIENDS FOREVER TG MUREȘ ÎN PARTENERIAT CU CENTRUL CULTURAL AL COMUNEI TAȘCA, JUD. NEAMȚ ȘI CU SPRIJINUL PRIMĂRIEI ȘI CONSILIULUI LOCAL TAȘCA, ORGANIZEAZĂ ÎN DATA DE 24 FEBRUARIE 2018, ORELE 11,00, LA CASA DE CULTURĂ TAȘCA
FESTIVALUL CONCURS NAȚIONAL DE FOLCLOR
„DE DRAGOBETE IUBEȘTE ROMANESTE”, ediția a IV-a

Condiții de participare:
Concursul se desfăsoară pe trei secțiuni: soliști vocali, instrumentiști și jocuri populare, fiind deschis interpreților și dansatorilor amatori din întreaga tară. Din fiecare județ pot participa soliști vocali și instrumentiști având având vârsta minimă 6 ani. Nu se primesc în concurs artiști consacrați sau profesioniști

Scopul festivalului concurs
Este de a descoperi, selecta, promova și lansa tinere talente care să reprezinte România la festivalurile internaționale la care Asociația Culturală Friends Forever este invitată să participe în anul 2018.
Manifestarea noastră își dorește să contribuie la educarea și influențarea în mod pozitiv a gustului tinerei generații și nu numai, iubitoare de muzică adevărată, autentică, reprezentând totodată o invitație de a ne apropia cu respect și demnitate de cultură și civilizația traditională, materială și spirituală a neamului nostru românesc.Nu în ultimul rând ne dorim să oferim participanților posibilitatea de a lega noi prietenii și viitoare colaborări.

Categorii de vârstă soliști vocali și instrumentiști:

Grupa de vârstă 6-10 ani
Grupa de vârstă 11-14 ani
Grupa de vârstă 15-21 ani
Peste 21 ani, dacă va fi cazul.

În cadrul ansamblurilor de dansuri, pot concura persoane de vârste diferite, această secțiune fiind structurată pe două categorii de vârstă: 7-14 ani , 15-22 ani. Se admite ca din cadrul ansamblurilor sau formațiilor de dansuri, 30% din membri să fie de vârste apropiate grupei de vârstă în care s-au înscris ( ex: cei din grupa de vârstă 15-22 ani, pot avea colegi de 23-24 ani sau 12-14 ani, dar nu mai mult de 30 %) Participanții se vor prezența în concurs cu melodii, dansuri și costume populare specifice zonei din care provin.

Concurenții își vor anunța participarea telefonic, prin e-mail sau pe facebook, până în data de 20 feb. 2018 ,apoi vor completa CITEȚ fișa de înscriere de mai jos , pe care o vor depune odată cu înscrierea finală, între orele 10,00 -11,00, la locul de desfășurare al concursului.
DOAR cei care nu au posibilitatea să descarce fișa de înscriere, vor putea solicita una în momentul înscrierii.

FIȘA DE ÎNSCRIERE
la Festivalul Concurs Național “ De Dragobete ,iubește romaneste”, ediția a IV-a
Nume concurent(a), formație, grup, ansamblu………………………..
………………………………………………………………………………………………….
Varsta……………………………Localitatea…………………………………………Telefon………………………………….E-mail ……………………………………………………………………………..
Concursuri la care a mai participat și rezultatele obtinute…………
………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………
Numele și prenumele profesorului, coregrafului sau instructorului……………………………………………………………………………
Semnătura.

Secţiunea I– Solişti vocali
Concurenţii vor prezenta două piese muzicale. Prima piesă, fără acompaniament, va fi doină, cântec doinit, baladă sau cântec epic. (După caz, se admite prezenţa unui instrument specific folcloric, cu care interpretul se poate acompania singur).Se vor interpreta/ cânta max. 2 strofe din piesă fără acompaniament. A doua piesă, un cântec măsurat, într-un tempo mişcat, va fi acompaniată de orchestra proprie ori negativ pe CD sau stick (sau, după caz, de o formulă instrumentală tradiţionala). Ambele piese nu vor depăşi 5 min.

CONCURENȚII DE LA SECȚIUNEA SOLIȘTI VOCALI , CATEGORIA DE VÂRSTĂ 6-10 ANI POT SĂ INTERPRETEZE ÎN LOC DE DOINĂ, DOUĂ STROFE DINTR-O MELODIE LENTĂ, FĂRĂ ACOMPANIAMENT ORCHESTRAL

Secţiunea a II-a – Solişti instrumentişti: Concurenţii vor interpreta două piese cu acompaniament, diferite ca mişcare, ritm şi tempo, specifice zonei din care vin. Ambele piese nu vor depăşi 5 min.

Secţiunea a III-a- Jocuri tradiţionale
Concurenții vor prezenta maxim două jocuri/ dansuri populare, sau o suită de jocuri /dansuri din zona pe care o reprezintă, care nu vor depăși 10 min. La jurizare se va ține cont de cei care se prezintă în concurs cu negative fără bătăi și strigături, de costume și autenticitatea jocurilor .

Programul de desfășurare
Ora 11, 00- 11,30, înscrierea finală a concurenților și proba de sunet
Ora 12,000– începerea concursului

Taxa de participare
Este de 40 lei/pers la individual(soliști) și 15 lei/pers, la perechi de dansatori, grupuri de dansatori, grupuri vocale,ansambluri etc și se încasează în ziua concursului.

Jurizarea
Juriul va fi format din minim 3 persoane, toți având specializarea muzică, coregrafie, folclor . Componența juriului va fi făcută public înainte cu 48 ore de la începerea evenimentului.

Premierea
Se va acorda Trofeul festivalului , iar la fiecare secțiune un premiu special de excelență, echivalent al unui trofeu , precum și premiul 1, 2 și 3,dacă juriul consideră că s-a obținut punctajul necesar, constând în diplome,CUPE, medalii , și înscrierea la festivalurile internaționale la care suntem invitați anul acesta .
Se vor mai acorda premii speciale pentru originalitatea costumelor, prezența scenică, cel mai tânăr(a) concurent(a), special al juriului, al Asociației Culturale Friends Forever, Primăriei Tașca , Centrului Cultural Tașca, Miss Mister festival, etc Toți concurenții vor primi diplome de participare .

Recitalurile câștigătorilor
Vor susține recitaluri concurenții care au obținut Trofeul și Premiile de Excelență

Contestații
DECIZIA JURIULUI ESTE FINALĂ ȘI NU SE ADMIT CONTESTAȚII .
ESTE INTERZISĂ CONTACTAREA MEMBRILOR JURIULUI ÎNAINTE SAU DUPĂ CONCURS PENTRU A OBȚINE INFORMAȚII ÎN LEGĂTURĂ CU NOTAREA ȘI ORGANIZAREA ACTIVITĂȚII CULTURALE!
DUPĂ PREMIERE, ACEI DINTRE PARTICIPANȚI CARE AU NELĂMURIRI ȘI NEMULȚUMIRI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE NOTAREA, SE VOR PUTEA ADRESA PREȘEDINTELUI JURIULUI, CARE , ÎN MOD PUBLIC , LE VA RĂSPUNDE LA ÎNTREBĂRI.
SINGURA PERSOANĂ CARE FACE ÎNSCRIERI ȘI OFERĂ RELAȚII ~ SUNT ORGANIZATORII

ATENȚIE! Ținând cont că este un concurs structurat pe categorii de vârstă, concurenții vor prezenta la înscriere , dacă li se solicita,o copie după un act de identitate.

Informații și înscrieri la tel :
-0754 657 842- Lucia Neamțu, Președintele Asociației Culturale Friends Forever Tg Mureș , pe pagina de Facebook :Lucia Maria Neamțu, Asociația Culturală Friends Forever Tg Mureș . sau E- mail: friendsforever@gmail.com
0747 679 528- Otilia Zakarias, directorul Centrului Cultural Tașca

Sursa: Primăria comunei Tașca, Facebook