15 octombrie – „Valul de lumină” – Ziua Internațională a Comemorării Bebelușilor și a Copiilor

0

In fiecare an, pe 15 octombrie se celebreaza “Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor”, eveniment ce se desfasoara anual in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.

Pe 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Timp de o oră lumanarile sunt lasate sa arda si astfel, datorita diferentei de fus orar, se creeaza un „Val de Lumina” care face inconjurul globului si dureaza 24 de ore.

Am obtinut autorizarea acestui eveniment in contestul actual al pandemiei sanitare si speram sa-l putem desfasura, ca in fiecare an, la Biserica “Sf. Ioan Domnesc” si platoul Curtii Domnesti.

Joi, 15 octombrie, în jurul orei 18.45, va astept sa ne unim lacrimile si sa le trimitem catre cer pe platoul Curtii Domnesti.

Scrisoare mamelor de ingeri

Mama de inger, lasa sufletul sa-ti vorbeasca! Sufletul e locul in care s-a mutat copilul tau, te recunosc dintr-o mie de mame, ochii tai plini de lacrimi sunt si ai mei, ai tuturor mamelor de ingeri!

Esti omul cel mai puternic de pe planeta asta, inca nu realizezi asta, insa faptul ca inca esti aici, acum, dupa ce ti-ai ingropat viata, sufletul, te-ai sfarmat in mii de bucati si totusi rezisti pentru a-i creste aripile ingerului tau, asta te face OMUL cel mai puternic!

Stiu ca nu ai vrea sa mai fii, ca ai dori sa te bagi sub pamant, scormonind si mancand focul ce iti arde neincetat inima, dar esti si asa trebuie. Ingerul tau vrea sa ii inalti aripile in lumina si iubire, doar tu o poti face!

Chiar daca acum totul este fara rost, TU ai forta de-a renaste din parjolul in care ai ars, tu ai iubirea neconditionata in toata fiinta ta, daruieste-o, nu o ingropa odata cu copilul tau, pentru ca el este sus, nu in pamant, este steaua ta, ingerul tau!

Da-ti ragaz, nu te mai considera vinovata, nu-l blama pe Dumnezeu, El nu ne omoara, ne iubeste, pur si simplu. Ingerul tau nu a putut trai in lumea asta gri! Nu-i intuneca zborul ingerului tau, da-i drumul catre lumina, iubirea din tine poate face asta!

Fa ceea ce simti oricand si oriunde, nu lasa intunericul sa te traga-n jos! Noi, mamele de ingeri suntem cele mai puternice fiinte, asa ca zambeste cerului, asa iti poti imbratisa ingerul!

Carmen Suciu, Asociația Născută Înger Piatra-Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult