http://www.pornleader.net
http://xvideos4.pro
argenta caliente.https://porndrop.best

19 februarie 1876, se năștea Constantin Brâncuşi, considerat geniul artei contemporane

0

Astăzi se împlinesc 142 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuşi, geniul artei contemporane, cunoscut pentru sculpturile sale de capete ovoidale şi păsări în zbor. 

Constantin Brâncuşi s-a născut la 19 februarie 1876, la Hobiţa, în judeţul Gorj şi din anul 1904 s-a stabilit şi a creat la Paris, unde s-a stins din viaţă la 16 martie 1957.

Concepţiile şi lucrările sale au avut o influenţă majoră asupra curentelor artistice din secolul al XX-lea şi până astăzi, reprezentând, în acelaşi timp, o reinterpretare a arhetipurilor, tradiţiilor şi miturilor româneşti.

Printre cele mai cunoscute opere ale sculptorului se numără „Coloana fără sfârşit”, „Poarta Sărutului”, „Masa tăcerii” şi „Domnişoara Pogány”.

Constantin Brâncuşi a murit la 16 martie 1957, fiind înmormântat în cimitirul Montparnasse din Paris.

Ziua „Brâncuşi” a fost celebrată pentru prima dată ca sărbătoare naţională pe 19 februarie 2016, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la naşterea marelui sculptor.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

pussy hunter kiss jav pasivo se toma mi leche en telo de lince.porn videos amateur cumswaps with ho.

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult