50 de copii s-au bucurat să-i întâlnească pe jandarmii montani pe pârtie, la Durău

0

„Descindere” a jandarmilor montani din Durău pe pârtie
50 de copii din Tabăra de schi din Durău aflați pe pârtie s-au bucurat să-i întâlnească pe jandarmii montani și pe schiuri. Primele discuții s-au purtat ca de la schior – la schior, cei mici având ocazia să afle și de la jandarmii montani câteva reguli care privesc echipamentul (casca fiind un accesoriu obligatoriu) staționarea, coborârea și depășirea celorlalți schiori și cum să prevină un accident pe pârtie.
Tot de la jandarmi au aflat și despre importanța echipamentului adecvat în drumețiile montane în funcție de anotimp, regulile de comportare pe traseele turistice, protejarea mediului, cum să procedeze în cazul în care se rătăcesc pe munte dar și sfaturi utile pentru o vacanță la munte în siguranță.
Iar pentru ca această zi din vacanța de iarnă petrecută pe pârtie să rămână cât mai mult timp în amintirea celor cu care au făcut echipă, jandarmii au încheiat activitatea pe schiuri pentru a exemplifica coborârea pe pârtie.

sursa: Jandarmeria Neamt

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult