http://www.pornleader.net
http://xvideos4.pro
argenta caliente.https://porndrop.best

588 de ani la prima atestare documentară a oraşului Piatra-Neamţ

0

Astăzi, 31 iulie, se împlinesc 588 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Piatra-Neamţ.

Piatra-Neamţ este menţionat pentru prima oară în actul din 31 iulie 1431, prin care Alexandru cel Bun a dăruit Mănăstirii Bistriţa două prisăci şi o „casă a lui Crăciun de la Piatra”

Totuşi primele menţionări scrise despre oraşul Piatra-Neamţ se regăsesc în „Cronicii ruseşti″ (1387 – 1392) şi în documentul emis de regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg, cu ocazia expediției acestuia în Moldova la sfârșitul lui ianuarie 1395, fiind înfrânt de oștirea moldoveană la începutul lui februarie, același an, atât la Cetatea Neamț, cât și la Hindău-Ghindăoani.

Târgul Piatra capătă o importanță deosebită datorită constituirii aici (1468-1475) a unei Curți Domnești (menționată ulterior în mai multe rânduri – 1552, 1570, 1594), de către Ștefan cel Mare.

Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea și  începutul secolului al XIX-lea, orașul devine cel mai important centru urban și comercial al ținutului Neamț, iar treptat construcțiile încep să acopere și terasele mai joase ale Bistriței și Cuejdiului. De asemenea, la mijlocul secolului al XIX-lea sunt incluse în perimetrul orașului și satele Mărăței și Dărmănești.

Piatra-Neamț de altă data

Până în anul 1859, așezarea de la poalele Pietricicăi s-a numit „Piatra“, când se adaugă cuvântul „Neamț“, completarea  fiind necesară, pentru a deosebi orașul de alte localități care purtau numele de „Piatra“.

Pentru mai multe informații relevante click AICI

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

pussy hunter kiss jav pasivo se toma mi leche en telo de lince.porn videos amateur cumswaps with ho.

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult