A explodat numărul copiilor născuți cu cancer în Neamț

0

Mai multe surse din zona medicală ne-au adus la cunoștință cu multă îngrijorare faptul că brusc, în ultimul an, a explodat numărul de cazuri de copii născuți cu cancer în Neamț.

Cel mai grav este că nicio instituție nu știe exact care este dimensiunea fenomenului și nici cauzele. Nicio instituție din Neamț nu poate spune nici măcar care este numărul cazurilor de copii născuți cu cancer în ultimul an la Neamț. Este incredibil așa ceva. Parcă am fi în Evul Mediu.

  • Spitalele din Neamț nu pot spune decât că au auzit de astfel de cazuri, dar ele se tratează în alte județe, deci nu au o evidență.
  • Cei de la Protecția Copilului care încadrează astfel de cazuri în grad de handicap au spus că ar fi câteva, dar numărul nu este real, deoarece puțini părinți apelează la ajutorul financiar pentru handicap de acest gen, sumele acordate fiind destul de mici .
  • DSP nu știe.
  • CAS nu are evidență pe vârste, ci doar pe număr de indivizi anual.
  • Primarul Dragoș Chitic ne-a confirmat, cu multă îngrijorare, că au venit la el, pentru ajutor, părinți cu copii de 6 sau 9 luni bolnavi de cancer. Născuți cu cancer.

Din păcate, nicio autoritate din Neamț nu ne poate răspunde oficial nici măcar care este numărul cazurilor de copii până în 2 ani diagnosticați cu boli oncologice, ceea ce dovedește încă o dată dacă mai era nevoie că în materie de sănătate mai este mult până departe la noi. Ce pretenții să mai ai la astfel de autorități să poată vreodată studia o astfel de problemă, să caute cauze și să facă ceva dacă ei habar nu au câți copii sunt bolnavi?

Într-un județ cu populația în scădere, creșterea numărului de bolnavi cu boli incurabile ar trebui să fie PRIORITATEA ZERO, mai ales că vorbim și de copii născuți cu cancer.

Statistică noi cazuri de cancer în Neamț:
– anul 2015 – 1.713 cazuri noi de cancer
– anul 2016 – 1.724 cazuri noi de cancer
– anul 2017 – 1.958 cazuri noi de cancer
– anul 2018 – 2.125 cazuri noi de cancer


Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult