A fost ținut ore întregi cu piciorul rupt și cu dureri groaznice în fața unui centru de carantină din Neamț

0

În seara de 24.03 un bărbat din Piatra-Neamț care ar fi trebuit să stea în izolare a fost găsit de poliție pe stradă în stare de ebrietate și dus cu forța la un centru de carantină din Piatra-Neamț.

Lăsat nesupravegheat și cu aburii alcoolului în cap acesta a încercat sa fugă sărind pe geamul camerei și rupându-și un picior cu fractură deschisă. (click aici pentru articolul despre eveniment)

A doua zi dimineață familia lui a mers la spital și, după cum declară, a semnat ca să îl ia acasă, deși starea lui era una nefericită cu durerile specifice la 12 ore după producerea unei fracturi deschise.

În loc să îl ia acasă, familia s-a trezit că acesta este dus cu salvarea la centrul de carantină. Nu știm cine a luat această decizie neinspirată, dar sigur nu medicii de la spital, pentru că ei nu au treabă cu centrele de carantină.

Odată ajuns la centrul de carantină, cei de acolo nu au vrut să îl primească, deoarece nu erau pregătiți să ofere asistență medicală pentru un pacient pus în ghips și cu dureri foarte mari.

Ore întregi a stat omul în dureri cumplite într-o salvare doar cu șofer în fața centrului de carantină în timp ce sora și soția lui erau disperate dincolo de gard. Până la urmă s-a găsit o soluție de compromis și a fost dus înapoi la spital, dar nu la secția de ortopedie, ci la secția de psihiatrie pe motiv că ar fi vrut să se sinucidă, nu să fugă din centrul de carantină.

Desigur că apar foarte multe întrebări:

  • Cine a dispus să fie dus la centrul de carantină un om cu grave probleme medicale care ar avea nevoie cel puțin de un însoțitor?
  • Cum să duci în centrul de carantina un om în ghips, dar fără sa aibă un scaun cu rotile, două cârje… ceva? Îl lași să se târâie pe jos prin clădire sau cum?

Noi înțelegem perfect faptul că centrele de carantină nu sunt pregătite să primească decât oameni care își pot purta singuri de grijă. Înțelegem că și cel purtat aiurea pe drumuri în ghips și cu dureri poartă toată vina pentru situația în care se află. Dar poate nu ar fi rău ca Prefectura Neamț să recunoască faptul că are această problemă cu centrele de carantină care nu sunt pregătite pentru detenție sau pentru a oferi îngrijiri medicale și să se gândească la soluții pentru astfel de cazuri că poate vor mai fi și nu o să poată fi internați toți cu forța la psihiatrie.

Anticipăm că în acest caz nu va fi nimeni tras la răspundere, deoarece vina nu poate fi pusă în sarcina spitalului pentru că nu poate decide nimeni de la spital unde să fie dus pacientul externat, ci toată răspunderea e a celor care se ocupă de centrele de carantină.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult