Accident rutier produs de o tânără de 18 ani, din Borca

0

O tânără de 18 ani, din Borca este cercetată de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 30 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Bicaz au intervenit la un accident rutier produs pe DN 17 B, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit că, o tânără de 18 ani, din Borca, a condus un autoturism pe DN 17 B, din direcția Poiana Largului spre localitatea Borca, și nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă, intrând într-un arbore.

Din impact a rezultat vătămarea corporală a acesteia, care a fost preluată și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest de polițiști, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ALEGE VIAŢA! CONDUCEŢI PRUDENT, PE TIMP PLOIOS!

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice, vă recomandăm să conduceţi prudent, să adaptaţi continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să luaţi în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este umed.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

Totodată, le recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult