Acțiune a salvamontiștilor din Neamț: 24 de copii, blocați pe Ceahlău

0


FOTO: SALVAMONT ROMÂNIA

O acțiune a salvamontiștilor din Neamț solicitați să intervină pentru sprijinirea unui grup de 24 de copii blocați în zona cascadei Duruitoarea, traseul fiind afectat și blocat de torenții de apă formați după ploile puternice de azi noapte, s-a încheiat astăzi, în jurul orei 14.30.

„Grupul a fost insotit de echipajul Salvamont pana in Statiunea Durau. Cei 24 de copii din Vaslui si cadrele didactice au urcat pe un traseu in Masivul Ceahlau ( zona Cascada Duruitoarea) si au coboarat pe altul. In jurul altitudinii de 1100m s-au blocat la traversarea unui torent si au luat decizia corecta sa solicita asistenta salvamont. Au fost scosi din zona si condusi pe o ruta nemarcata, dar mult mai sigura pana in Statiunea Durau. Nu au existat cazuri de accidentare sau persoane care sa necesita acordarea primului ajutor.”, au declarat reprezentanții Salvamont Neamț.


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult