Acțiune cu zeci de polițiști timp de 6 ore, într-un bazar din NEAMȚ

0
Foto caracter ilustrativ (Sursa: Botosani News)

La data de 30 mai a.c., în intervalul orar 06.00-12.00, peste 30 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigarea criminalității economice şi criminalistică împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au acționat în bazarul din Roznov, pentru prevenirea și combaterea furturilor de animale și creșterea vizibilității elementului polițienesc.

În acest context, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 2 în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 14 sancțiuni la alte acte normative.

De asemenea, în urma controalelor efectuate cu specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț și ai Oficiului pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie au fost constatate 4 abateri de la normele legale prevăzute de HG 984/2015 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Alte 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la normele OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de aproximativ 19.000 de lei.

În cadrul activităților desfășurate au fost retrase 2 certificate și un set de plăcuțe de înmatriculare.

În activități au fost angrenați și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Sursa: IPJ Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult