Acțiune în derulare. Salvamont Neamț intervine în zona înaltă a Masivului Ceahlău

0

Salvamont Neamt intervine in zona inalta a Masivului Ceahlau, cu doua echipe pentru evacuarea unui turist de 74 de ani cu probleme de sanatate .

„Din informatiile primite acesta a urcat singur in cursul zilei de ieri si a intrat in hipotermie la iesirea in golul alpin . Nu a sunat la 112 si a fost gasit initial de un grup de turisti care l-au ajutat sa ajunga la Cabana Dochia. In cursul noptii starea lui s-a inrautatit, iar dimineata a sunat la 112. Echipa de interventie urca acum cu o autospeciala pe valea Paraului Martin pana la cota 1350 in Curmatura La Scaune urmand ca de acolo sa se deplasese pe jos . A fost ales un traseu mai lung, dar care are zone mai putine cu placi de gheata. O a doua echipa suport va interveni in momentul cand incepe coborarea victimei. Daca totul decurge bine operatiunea va dura aproximativ cinci ore. Conditiile meteo fac imposibila interventia elicopterului.” , a transmis Salvamont Neamt.

sursa: Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont, facebook

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult