Acțiune pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19 în zonele aglomerate din NEAMȚ

0

La data de 7 august a.c., în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 90 de restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale.

caracter ilustrativ (sursa foto: bunadimineatasuceava.ro

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 7 august, peste 70 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost organizate 8 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 97 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 102 de mijloace de transport și au fost legitimate 344 de persoane.

În baza Legii nr. 55/2020 au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 3.500 de lei și o sancțiune aplicată în baza Legii nr. 61/1991.

În cadrul acțiunilor au fost desfășurate și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2, potrivit IPJ Neamț.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult