http://www.pornleader.net
http://xvideos4.pro
argenta caliente.https://porndrop.best

Acuzații și reacții la CPU Târgu Neamț/ Pacient lăsat „în voia Domnului”?!

0

Marți, 13 august, un nou conflict a izbucnit la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț.

În urma lui, un aparținător acuză cadrele medicale de „incompetență și lipsă de respect pentru pacientul din contribuția căruia trăiește„, iar reprezentantul spitalului vine cu un apel la înțelegere și răbdare.

Totul, după ce pacientul Mihai G. (74 de ani) nu ar fi fost considerat o urgență și ar fi fost trimis acasă după aproximativ 8 ore petrecute în CPU.

Are afecțiuni cardiace… Dimineață (ieri, 13 augu-n.r.) la ora 7.00 avea tensiune 17. Este cunoscut cu astm în evidentele spitalului. S-au făcut investigații, s-a administrat o perfuzie…Nu știm ce. Are de circa 3 zile dureri abdominale și în piept. Nu poate mânca mai nimic. Ieri (13 august- n.r.)  nu s-au recoltat analize decât la ora 15.00, la insistențele mele. Am solicitat să rămână sub observație medicală în Târgu Neamț și ni s-a spus să-l luăm acasă că nu are probleme. .

Am cerut transfer spre Spitalul Județean, dar am fost refuzati”, ne-a declarat Sorin Ghindăuanu (apartinător).

Pentru a afla punctul de vedere al Spitalului din Târgu Neamț, l-am contactat pe dr. George Carp,  directorul medical:

dr. George Carp, director medical

Pacientul s-a prezentat la ora 7.00 în CPU. A fost investigat de către medicul pneumolog, medicul chirurg, medicul gastroenterolog. I s-a făcut radiografie pulmonară, i s-a făcut ecografie, i s-au luat analize în bilant (dimineața și după 6-7 ore pentru a vedea dacă sunt modificări). După cele trei consultații de specialitate, s-a considerat că nu reprezintă o urgență și că nu este cazul de internare. A plecat cu rețetă, cu rezultatul la analize și cu recomandarea de a face un CT (computer tomograf) în ambulatoriu, cu programare”.

Precizăm că la spitalul din Târgu Neamț nu există CT.

Într-o postare pe facebook, aparținătorul mentionează numele medicului pe mâna căruia a ajuns pacientul respectiv: :”(…) O zi de așteptare în care m-a scârbit efectiv comportamentul doctoritei Ababei, o doamnă arogantă  pe care de câte ori s-a deschis ușa cabinetului am văzut-o pe telefonul mobil și care în 8 ore cât am așteptat nu s-a ridicat de pe scaun să vadă vreun pacient..
Asistenta- același aluat, și o lipsă totală de interes față de pacienți (…)”,
scrie Sorin Ghindăuanu.

Despre medicul la care face referire aparținătorul, directorul medical a precizat: „Dr. Gabriela Ababei este medic primar de urgențe. Anul acesta si-a dat examenul de primariat si l-a luat cu brio, în condițiile în care 60% dintre candidați l-au picat. Nu i se poate reproșa nimic din punct de vedere profesional- a făcut totul conform protocoalelor”.

Mai mult, potrivit sursei citate, „aparținătorii au fost tot timpul recalcitranți și agresivi verbal și au cerut să trimită pacientul cu ambulanța la Piatra Neamț pentru a face CT. Nefiind o urgență, nu i s-a putut da ambulanță, ar fi fost un abuz. Pentru a-i liniști, s-a chemat Poliția Locală. La recomandarea dr. Ababei, polițiștii locali nu au amendat aparținătorii pentru tulburarea liniștii publice. Trebuie să fim cu toții întelegători”.

Nu știm sigur ce a fost acolo și cine are dreptate 100%. Dar
ce știm, din proprie experiență, e că pe holul de la CPU mai mereu întâlnim o
atmosferă încordată, oameni îngrijorați de starea de sănătate a celor dragi și
cadre medicale care, deseori, sunt confundate cu niște mașinării.

La CPU, zilnic avem de-a face cu un număr mare de prezentări. Deseori suntem amenintati și jigniți… avem și noi o limită. Dăm informații aparținătorilor, dar și ei trebuie să înteleagă că toate aceste  proceduri și investigații durează, un diagnostic nu se pune într-o oră. Și ei trebuie să înțeleagă că  nu primul venit este și primul servit la CPU. Aici au prioritate cazurile cele mai grave. E un singur medic de urgență, de gardă în CPU. Noi ne facem actul medical, dar cerem un pic mai multă răbdare. Lumea ne confundă cu niște roboți”, a conchis dr. George Carp, directorul medical al Spitalului Orășenesc” Sf. Dimitrie” Târgu Neamț.

Revenind la pacientul cu pricina, „acum este în aceeași stare … ca ieri-dimineață. Urmează să mergem în alta parte”, ne-a precizat aparținătorul.

În acest caz, până în prezent familia pacientului nu a depus
nicio sesizare la conducerea unității medicale, cu privire la modul în care a
fost tratat acesta la CPU Târgu Neamț.

Ștefana B.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

pussy hunter kiss jav pasivo se toma mi leche en telo de lince.porn videos amateur cumswaps with ho.

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult