Adevărul despre imaginea care a devenit virală în România

0

Ieri, cei de la PRO TV au prezentat o știre la care au folosit o imagine reprezentativă (adică o imagine sugestivă luată de pe internet). Este vorba despre o poză pe care au folosit-o mii de publicații din toate colțurile lumii pentru a ilustra conținutul text al unui articol. Același principiu se aplică atunci când se folosește o imagine cu o salvare în cazul unui accident sau una cu mașina pompierilor în cazul unui incendiu.

De la această poză, o mulțime de minți odihnite au construit o întreagă teorie a conspirației conform căreia populația e mințită, că de fapt cei care cară mortul îl țin prea lejer deci e o făcătură și așa mai departe.

Astăzi, la știrile Protv s-a dat această imagine!OK… dar să analizăm:
1. Brancardierii scot morții din salon și îi transportă la morgă!
2. Ia uitați-vă ce lejer ține acel cearșaf cu așa – zisul mort.
3. Ar trebui ca una din femei (că nu știu ce sunt, asistente sau infirmiere) să țină acel cerșaf de la piciore, iar celaltă de la cap…(fiindcă o persoană moartă este foarte grea)! Deci ăștia chiar ne cred tampiți? Că de proști ne cam iau!
” au spus cei care nu înțeleg ce înseamnă o imagine reprezentativă. Nu e o poză făcută de o televiziune din România cu intenția de a manipula pe cineva..

Trezirea, popor! E o poză reprezentativă de pe internet! Nu e un plan guvernamental de manipulare, nu fabrică nimeni imagini pentru a induce în eroare românii, e doar o amărâtă de imagine sugestivă luată de pe internet din dorința de a ilustra mai spectaculos o știre.

Mai jos puteți vedea câte publicații au folosit această imagine.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult