Adunarea bicliștilor la Piatra-Neamț: Să îl conducem pe legendarul Gheorghe Ciupercă pe ultimii kilometri ai Turului României pe două roți

Câteodată, destinul aduce în prim-plan povești și fapte care inspiră, uneori chiar trec granițele timpului și vârstei. O acțiune a grupului de inițiativă civică „Împreună pentru Piatra-Neamț”, susținut de Florentin Ciprian Ciurea și Răspopa Ciprian, este un apel public către toți iubitorii sportului pe două roți.

Pe scurt, totul a pornit de la momentul când un pietrean, Mugurel Roșu, l-a întâlnit pe legendarul biciclist Gheorghe Ciupercă la Mamaia, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. La cei 80 de ani ai domniei sale, Gheorghe Ciupercă a făcut drumul Piatra Neamț – Constanța în trei zile… cu bicicleta. Detalii aici – click.

Ca un exemplu deosebit pentru multe generații de sedentari, acum, evident, se întoarce de la Constanța spre Piatra-Neamț, tot pe bicicletă, dar cu un „scurt” ocol prin Muntenia și Ardeal, căci e vorba de Turul României.

Astfel, de pe 1 august, Gheorghe Ciupercă a purces din nou la drum, parcurgând un traseu ce mulți dintre noi îl vom face doar în vise (Constanța – București – Alexandria -Turnu Măgurele – Corabia -Bechet – Craiova – Turnu Severin – Orșova – Moldova Nouă – Oravița – Reșița – Caransebeș – Hateg – Sebeș – Alba Iulia – Turda -Târgu Mureș – Toplița – Poiana Teiului – Bicaz – Piatra-Neamț), de unul singur, în stilul anilor ’80, cu echipament de epocă, cu 80 de primăveri, dar veșnic tânăr.

„Ce a făcut acest om e cu adevărat unic și irepetabil! E un exemplu pentru o țară întreagă, un adevărat tezaur uman viu și un motiv de mândrie locală pentru Piatra-Neamț”, spune Mugurel Roșu într-o nouă postare făcută astăzi pe grupul Împreună pentru Piatra-Neamț.

Astăzi, 13 august, Gheorghe Ciupercă e încă pe traseu, în penultima etapă, așa că nu știe ce surpriză i se pregătește mâine, 14 august, când va ajunge la final de Tur al României.

Întrucât momentul este unul cu adevărat special, grupul de ințiativă civică „Împreună pentru Piatra-Neamț” face o propunere pentru ziua de 14 august, când Gheorghe Ciupercă va ajunge acasă.

Noi, toată comunitatea civică responsabilă, cu bicicletă în dotare, îl vom aștepta la intrarea în Piatra-Neamț și vom parcurge ultimii kilometri ai turului excepțional al României excepționale, parcurs de excepționalul Gigi Ciupercă. În felul acesta îi putem fi recunoscători celui care ne-a onorat cu statutul de concitadini.

Cum e să ajungem cândva prin orice oraș de pe traseu și să-ți spună cineva de la vreo pensiune că a trecut pe acolo un flăcău de 80+ cu o cursieră? Sau cum te-ai simți să-l vezi poimâine pe posturile naționale cu performanța lui de excepție? Sau, de ce nu, în Guiness Book?

Așa că dăm adunarea!

Mâine, luni, 14.08.2023, la o ora 17.00, ne vom vedea cu toții la intrarea în Piatra-Neamț dinspre Bicaz, în Stația de la Sarata (unde întorceau troleele) și vom parcurge traseul: Str. Petru Movilă – Str. Eroilor – Str. Ștefan cel Mare – Platoul Curții Domnești (ora 17.30).

Mâine trebuie să fim minim 300 de spartani pietreni, că altfel Gigi Ciupercă se întoarce „înapoi” (chiar dacă înainte era mai bine) și face turul României în sens invers. Și ar trebui s-o facem, că peste douăj’ de ani când nea Gigi o să facă turul României Mari, s-ar putea să fim prea bătrâni pentru mersul pe bicicletă ca să-l întâmpinăm!

este mesajul transmis pe grupul Împreună pentru Piatra-Neamț (Mugurel Roșu)

Această poveste remarcabilă ne amintește că vârsta este doar un număr și că pasiunea, hotărârea și dorința de a face lucruri mari pot defini ceea ce suntem și ce putem realiza. Gheorghe Ciupercă și inițiativa „Împreună pentru Piatra-Neamț” ne inspiră să căutăm excelența în ceea ce facem și să construim legături puternice în comunitatea noastră.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate