Amenzi de până la 20.000 lei pentru cei care NU respectă regimul de carantinare sau autoizolare la domiciliu

0
Foto: captură video briefing de presă

În conferința de presă care a avut loc astăzi, 16 martie, prefectul județului Neamț, George Lazăr a anunțat în ce constă sancționarea persoanelor care nu respectă regimul de carantinare, sau, după caz, de autoizolare la domiciliu:

S-a stabilit că în baza H.G 857/2011, articolele 34 și respectiv 59, se stabilește sancționarea contravențiilor la normele sănătății publice iar structurile DSP Neamț vor aplica fără niciun fel de manajament amenzi în cuantum maxim (amenda este între 10.000 și 20.000 lei) persoanelor care nu respectă regimul de carantinare și respectiv regimul de autoizolare la domiciliu.

[…] Aceste persoane (n.r: care nu respectă regimul de carantinare/ autoizolare) dau dovadă de lipsă de responsabilitate și inconștiență pentru că riscă – fiind persoane asimptomatice- să îmbolnăvească la rândul lor persoane care sunt sănătoase inclusiv membri ai familiei, cunoștințe, rude și în general populația cu care intră în contact direct.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult