Anii 2018-2019, ani ai celor mai importante investiții pentru orașul Bicaz

0

Anii 2018-2019, ani ai celor mai importante investiții pentru orașul Bicaz.
După o perioadă destul de lungă, perioadă în care orașul Bicaz a stat oarecum într -o stare de amorțeală, iată că prin ceea ce s-a întreprins în ultimii ani, micul oraș (mic ,dar cu ambiții mari) are șansa de a se revitaliza datorită elaborării și implementării unor investiții capitale, în sumă totală de aproape 45 mil.lei.
S-ar putea spune că este vorba de un mic record, mai ales că cea mai mare parte din aceste resurse financiare, respectiv 40.263.000 lei reprezintă sume nerambursabile, provenite după caz, din fonduri europene, fonduri ale unor programe naționale sau fonduri româno-elvețiene.
Toate aceste proiecte puse în practică, reprezintă o provocare pentru autoritatea locală. Nu numai prin numărul lor, ceea ce reprezintă o premieră pentru orașul Bicaz, comparativ cu ultimii ani, dar și prin consistența lor și efectele pozitive ce se vor vedea în viitor.
Atenția s-a acordat în mod special celor doi stâlpi de bază ai oricărei societăți: sănătatea și educația. Din situația anexă se constată că circa 50% din proiecte privesc rezolvarea problematicii de îngrijire a sănătății, respectiv proiecte la Spitalul Orășenesc „Sfântul Ierarh Nicolae” Bicaz, în valoare de 21.344.462 lei.
Urmează al doilea stâlp-educația, cu proiecte (deocamdată) în valoare de 8,2 milioane lei, la Liceul „Carol I”Bicaz.
De reținut este faptul că atât de serviciile de îngrijire a sănătății cât și de cele din domeniul educației tinerei generații beneficiază nu numai cetățenii orașului Bicaz, ci și cei din cele 11 comune arondate orașului.
Nu s-au neglijat aspectele eficientizării activităților la nivelul orașului: eficientizarea energetică, îmbunătățire stare infrastructură rutieră, protecția împotriva inundațiilor , extindere rețea gaze naturale, etc.
De reținut este importanța proiectului Eficientizarea sistemului de iluminat public în orașul Bicaz , proiect prin implementarea căruia se va moderniza rețeaua de iluminat public în lungime de 68 de km și se va diminua consumul energetic cu 57% comparativ cu sistemul vechi.
Atașăm lista proiectelor implementate și în curs de implementare.

Primar, Nicolae Sălăgean.Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult