Apărarea zidurilor Cetății Neamț de… infiltrațiile de apă/ Proiect aprobat de consilierii județeni

0

Luni, 19 ianuarie, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia a fost aprobată încheierea unui acord de parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Acordul de parteneriat are ca scop finanțarea serviciilor de proiectare, pentru a putea fi derulate două mari investiții în județ, printre care și „Protecție împotriva infiltrațiilor de apă în ziduri și spații muzeale la Cetatea Neamț“ .

În cazul celui care vizează Cetatea Neamț, se vor realiza lucrări asupra monumentului istoric, pentru consolidare, protejare și conservare, astfel încât să creștem atractivitatea turistică.

Intervențiile vor fi în valoare de 1,576 milioane de lei – contribuție UE nerambursabilă (98% din costurile totale) și 32.165 de lei de la bugetul județului. (…)”, a transmis Ionel Arsene- președintele Consiliului Județean Neamț.

Cetatea Neamț, monument istoric de interes național, merită și trebuie să beneficieze de atenția autorităților și să scape de infiltrațiile de apă ce îi macină zidurile, mai ceva decât au făcut-o dușmanii din vremurile demult apuse.

Specialiștii au atras atenția în nenumărate rânduri că este nevoie ca problemele grave generate de lucrările de restaurare din perioada 2007-2009 (și scoase la iveală de precipitațiile abundente din ultimii ani) să fie remediate de urgență.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult