ApaServ spune că școlile (închise) sunt alimentate cu apă și se lucrează la avarie sub presiune

0

Situațiile de criză devin din ce în ce mai absurde în Neamț, iar luptele politice afectează din ce în ce mai mult populația, deși campania electorală s-a încheiat.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a decis luni, 5 octombrie, sistarea cursurile în mai multe unități de învățământ din Piatra-Neamț și alte patru comune, în zilele de 6 și 7 octombrie. Motivul suspendării cursurilor îl reprezintă imposibilitatea asigurării condițiilor igenico-sanitare în unitățile de învățământ respective din cauza sistării furnizării apei potabile de către compania APA SERV SA. (click aici pentru detalii)

Aici (click) puteți citi anunțul ApaServ. În textul transmis spre informare publică se spune, sumar, într-adevăr, că se vor întâmpina situații de reducere a presiunii apei și în anumite momente se poate ajunge chiar la oprire completă a apei.

Din motive de comunicare defectouasă, atât între compania ApaServ și CJSU, dar și între compania ApaServ și populație, constatăm astăzi că zonele afectate sunt alimentate cu apă, deoarece se lucrează sub presiune în rețea. Reprezentantul ApaServ ne-a declarat că la această oră școlile din zonele vizate sunt alimentate cu apă, în unele comune există rezerve de apă, iar în oraș consumatorii afectați sunt doar cei care locuiesc în blocuri cu mai mult de 4 etaje.

Cu puțină bunăvoință și mai multă comunicare la nivel instituțional, cu siguranță s-ar fi putut lua o decizie mult mai bună decât afectarea sistemului educațional și așa chinuit de perioada de pandemie. Dar faptul este deja consumat, deoarece ApaServ, se pare, nu a reacționat în timp util pentru a oferi niște explicații rezonabile și a clarifica situația și nici CJSU nu a solicitat lămuriri ceea ce ne duce cu gândul că s-a dorit exploatarea politică prin crearea forțată a unei situații de criză.

Puteți urmări declarația reprezentantului ApaServ, Ioan Păcală. Din motive tehnice, sunt câteva întreruperi, dar cine are de înțeles va înțelege modul cum se iau decizii în Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult