ATENȚIE! Cod galben de caniculă prelungit /Disconfort termic în aproape toată țara

0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat atenționarea de cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat.

ACTUALIZARE ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Fenomene vizate: disconfort termic accentuat și caniculă
Interval de valabilitate: 13 august
Zone afectate: conform textului și hărții

       Canicula va persista pe arii extinse în zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

       Notă: Local, în noaptea de marți spre miercuri (13/14 august), temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Potrivit ANM, de miercuri, 14 august, ora 9:00, până vineri, 16 august, ora 9:00, va intra în vigoare o avertizare de manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.
       În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

 Notă: Pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult