Atenționare Meteo: Cod galben de ninsori și viscol în Neamț

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, 21 martie, o informare meteorologică de răcire accentuată, ninsori și intensificări ale vântului. De asemenea, meteorologii au emis și avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ și viscol, valabilă pentru mai multe județe, printre care și Neamț.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 martie, ora 18:00 – 25 martie, ora 08:00;
Fenomene vizate: răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, intensificări ale vântului;

     În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.
     În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.
     Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.
    Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 21 martie, ora 20:00 – 23 martie, ora 02:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, viscol

      Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

      Notă: În cursul zilei de duminică (22 martie) prezentul mesaj va fi actualizat.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult