[AUDIO] Ordine de sus: DSP-urile să vaccineze oamenii, chiar dacă nu au seringi și alte materiale sanitare

0

Un fragment audio dintr-o ședință cu DSP-urile de vineri, 15 ianuarie, a fost publicat de g4media.ro.

Din ce se poate înțelege din înregistrare, se pare că DSP-urilor li se ordonă începerea vaccinării în centrele rezidențiale de astăzi, deși, spun unii reprezentanți din teritoriu, nu există încă publicată legislația în monitorul oficial și nici nu au ajuns materialele sanitare necesare vaccinării, motiv pentru care au amânat campania pentru săptămâna viitoare.

La ordin, în ciuda neajunsurilor, DSP-urile trebuie să înceapă în acest weekend vaccinarea cu echipe mobile în centrele rezidențiale și să nu mai aștepte materialele sanitare, ci să le… împrumute.

Deși unii au criticat această măsură „pe repede înainte”, DSP-urile care nu se conformează cu cerințele de la centru, fără motivații serioase, vor fi reclamate Ministerului Sănătății.

Surse audio: g4media.ro. Transcriptul înregistrării poate fi citit aici – click.

Potrivit unui comunicat oficial: „Începând de astăzi, 15 ianuarie a.c., odată cu declanșarea activităților de vaccinare pentru populația aflată în Etapa a II-a, care se derulează în același timp cu imunizarea persoanelor din Etapa I, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare. Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale și rezidențiale de la nivel național vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult