Aveți grijă de părinții și bunicii voștri! Sunt bătrâni și poate nu știu ceea ce trebuie să facă!

0

Pompierii merg la incendii și nu au ce să facă … se simt cu „mâinile legate”. În cele mai multe cazuri, e prea târziu!

Când ești pompier, misiunea ta e să salvezi, dar, în astfel de situații, te simți neputincios!

Aveți grijă de părinții și bunicii voștri! Sunt bătrâni și poate nu știu ceea ce trebuie să facă, iar în această perioadă sunt cei mai vulnerabili! Insistați să curețe coșurile de fum, să nu folosească aragazul pentru a se încălzi, să nu aprindă focul cu benzină și să nu lase lumânări aprinse peste noapte.

Vârstnicii sunt principalele victime ale incendiilor la locuințe. La nivel național, în primele 11 luni ale anului 2019, cele mai multe decese s-au înregistrat în rândul persoanelor de peste 70 de ani (91 victime), iar dintre acestea, din păcate, 2 au fost înregistrate la nivelul județului nostru, în cursul lunii decembrie 2019.

Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

sursa: ISU Harghita

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult