„Bucătăria românească – punte peste generații”: tainele culinare dezvăluite copiilor

0

Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” din Piatra-Neamţ, în colaborare cu Grădinița P.P. nr. 5 Piatra-Neamț, a organizat în cadrul proiectului „Bucătăria românească – punte peste generații” o serie de activități în scopul descoperirii tainelor culinare de către preșcolari, implicarea acestora într-o activitate plăcută și găsirea celor mai eficiente căi de a asigura adaptarea preșcolarilor la viața școlară.

            Pe
parcursul activităţilor, preșcolarii, ajutați de elevii clasei a X-a D, sub coordonarea
prof. I.P. Gheorghiu Mihaela, prof. Iosub Claudia și prof. Dobrea Mihaela, au
realizat produse de cofetărie-patiserie. În cadrul proiectului s-a urmărit
cultivarea abilităților practice ale copiilor, implicarea
elevilor și a profesorilor în activități de educație care să pună în valoare
talentele, preocupările extrașcolare și competențele copiilor.

Prin implicarea copiilor în astfel de
activități am urmărit să dezvoltăm perspicacitatea, creativitatea și imaginația
acestora. A fost o experiență distractivă, amuzantă și o metodă simplă dar
serioasă prin care cei mici au învățat o mulțime de lucruri noi și utile în
dezvoltarea lor
” a precizat doamna Mihaela Dobrea, unul dintre profesorii
coordonatori ai grupului de elevi participanţi la activitate.

            La
finalul activității toți cei implicați în proiect s-au convins că toți copiii
adoră astfel de distracții creative, fiind răsplătiți cu zâmbete, colinde și
multă bucurie. O astfel de experiență plăcută va fi cu greu uitată și se va
răsfrânge în mod pozitiv în viața lor ca adulți.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult