Campania „Suflete de vânzare” – Prevenirea traficului de persoane, la Bicaz

0

Vineri, 15/11/2019, a avut loc o activitate de prevenire a traficului de persoane în cadrul campaniei „Suflete de vânzare” inițiată de Liceul Carol I Bicaz în colaborare cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Bacău. La dezbatere au participat șaizeci și șapte de elevi de la clasele: a XII a D, a XI a E, a X a E, a X a F, a IX a C, a I X a D, care au ascultat cu interes informațiile, dar și sfaturile d-nei subcomisar de poliție Alina Manuela Rusu, pe teme precum: profilul traficantului și profilul victimei traficului de persoane, evitarea situațiilor de risc pentru adoleșcenți și a anturajelor cu potențial crescut de infracționalitate, etapele traficului de persoane, asistența de specialitate și protecția victimelor.
Au fost prezentate și o serie de texte de lege privind prevenirea și combaterea traficului de persoane și au fost identificați factorii individuali și familiali care generează acest fenomen.
La activitate au fost prezente doamnele profesoare Manuela Cenușă, Suzana Hrap, Angela Uță, precum și domnul director adjunct al Liceului Carol I Bicaz, prof. George Lazăr, la inițiativa căruia a fost demarată această campanie la nivelul școlii.

prof. Suzana Hrap


sursa: Liceul „Carol I” Bicaz

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult