Carmen Suciu: „Drumul spre Iad e pavat cu bune intenții” – Precizări cu privire la cazul celor 7 copii din Dochia

0

Un caz cutremurător a fost semnalat de Ciubotaru Ilona, inspector principal la Primăria Dochia.

La apel a răspuns Asociația umanitară „Născută Înger” din Piatra-Neamț, al cărei reprezentant, Carmen Suciu, a fost la fața locului pentru a constata situația (click aici pentru articolul inițial).

Pentru că de multe ori s-a dovedit faptul că oamenii nu apreciază ajutorul primit, Carmen Suciu a dorit să facă unele precizări cu privire la cazul mai sus menționat:

„Am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil pentru această familie, și nu doar eu, prin intermediul asociației pe care o reprezint. Zeci de oameni s-au mobilizat în urma mediatizării cazului și m-au întrebat cum pot fi de ajutor. Am considerat că lucrul cel mai firesc este să îi pun în contact cu familia, să meargă fiecare să vadă situația și să ajute așa cum consideră, și așa s-a și întâmplat. Mulți oameni au ajutat cu tot ce au putut: alimente, lapte praf, pampers, hăinuțe, lemne pentru a se putea încălzi, și exemplele pot continua.

Cu toate acestea, se pare că binele pe care l-am făcut nu doar că nu a contat, ci se întoarce acum împotriva mea și implicit a asociației. Am fost acuzată în mod direct, de către mama copiilor, că am strans bani pentru cazul ei, bani pe care am refuzat să îi trimit. Doamna insistă în a afirma faptul că a văzut pe „google” un cont deschis pentru cazul ei. Nimic mai greșit. Ceea ce a văzut doamna este contul Asociației „Năcută Înger”, nicidecum un cont separat deschis pentru nevoile dânsei. Cei care au donat, au donat în mod direct familiei, nu în contul asociației.

Țin să precizez faptul că NU am organizat o strângere de fonduri în acest sens și Nu am deschis niciun cont pe numele mamei. Este o informație falsă, menită să ne „răsplătească” pentru tot binele pe care l-am făcut.

Singurele conturi deschise sunt ale asociației și cele pentru persoanele care suferă de afecțiuni medicale extrem de grave (cum ar fi cazul Biei sau al lui Vlăduț), prin urmare cazuri MEDICALE nu SOCIALE.

Mai mult decât atât, mulți oameni din satul Dochia mi-au adus la cunoștință faptul că multe dintre lucrurile sau alimentele primite din partea oamenilor cu suflet, pentru această familie, au fost ulterior vândute. Și cu toate acestea, EU sunt cea acuzată de lipsă de corectitudine!

Asociația „Născută Înger” a avut și va avea mereu o politică de transparență totală, fiecare bănuț sau fiecare lucru donat a fost și poate fi în continuare justificat.

Mă doare mult să constat faptul că unii oameni țin neapărat să facă din aruncatul cu noroi un sport național. Și mă doare și mai mult acest lucru în condițiile în care numai noi știm cât de mult ne chinuim să oferim ajutor tuturor celor care apelează la noi, că indiferent de vreme ne mobilizăm și mergem să cărăm saci peste saci chiar dacă sunt 40 sau minus 20 grade, sau că de multe ori ajungem noaptea acasă frânți, fără să fi mâncat nimic în ziua respectivă. La ce bun? Asta e mulțumirea?”

Semnat: Carmen Suciu

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult