Casa de Pensii Neamț: Activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate este suspendată

0

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu coronavirus, Casa Națională de Pensii Publice anunță că activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate va fi suspendată începând cu data de 16.03.2020, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii.

Măsura are în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii nr.6/09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind măsurile suplimentare de combatare a noului Coronavirus, Ordinul ministrului muncii și protecției sociale nr.592/11.03.2020, precum și faptul că în spitale s-a instaurat carantina, iar pensionarii de invaliditate care trebuie expertizați nu pot beneficia de analize medicale și investigații necesare evaluării medicale.

În acest context, cabinetele de expertiză medicală informează pensionarii de invaliditate programați la revizuire medicală să nu se mai prezinte, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

CNPP asigură pe toți pensionarii de invaliditate că plata drepturilor de pensie va fi continuată în toată perioada în care revizuirea medicală este suspendată.

Precizăm că în eventualitatea prezentării la sediile cabinetelor de expertiză medicală, pensionarii de invaliditate vor completa un chestionar epidemiologic.

Biroul Comunicare, Relații Publice și Informatică 17.03.2020

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult