Casa de Pensii Neamț: Pe durata stării de urgenţă, pensiile de urmaş vor fi achitate fără dovada continuării studiilor

0

Casa Județeană de Pensii Neamț anunță că pe toată durata decretării stării de urgență, în situația copiilor urmași care împlinesc vârsta de 16 ani și care nu pot face dovada continuării studiilor din cauza suspendării cursurilor școlare, plata pensiei de urmaș se va realiza fără a fi necesară  prezentarea acestei dovezi.

Adeverința doveditoare trebuie să fie prezentată de copiii urmași, în termen de 30 de zile, de la data expirării stării de urgență. În funcție de evoluția situației, urmează să fie anunțate și alte decizii. Pe durata stării de urgenţă, pensia de urmaş se va achita fără dovada continuării studiilor.”, transmite Casa Județeană de Pensii Neamț

Comunicat de presă:

Având în vedere prevederile art.50 și 49 din Decretul Președintelui României nr.195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, publicat în MonitorulOficial al României nr.212/16.03.2020:

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19, Casa Națională de Pensii Publice anunță căînncepând cu data de 18.03.2020, pe toată durata decretării stării de urgență, în situația copiilor urmași care împlinesc vârsta de 16 ani și care nu pot face dovada continuării studiilor din cauza suspendării cursurilor școlare, plata pensiei de urmaș se va realiza fără a fi necesară  prezentarea acestei dovezi.

Precizăm, pe această cale, că adeverința doveditoare trebuie să fie prezentată de copiii urmași, în termen de 30 de zile, de la data expirării stării de urgență.

În funcție de evoluția situației, urmează să fie anunțate și alte decizii.

Biroul Comunicare, Relații Publice și Informatică                                     

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult