Câți parlamentari ar putea obține partidele din Neamț?

0

În curând vin alegerile parlamentare și partidele din Neamț se pregătesc intens pentru acest moment. În funcție de rezultatele obținute la alegerile locale, de trendul politic și de modul în care se organizează, partidele de pe scena politică nemțeană pot obține la alegeri deputați și senatori.

La ora actuală PSD poate obține sigur (adică are eligibile) 2 posturi de deputați și unul de senator. Cu un președinte de Consiliu Județean în funcție, PSD poate crește la Neamț si la 3 sau 4 deputați dar poate să se trezească și cu un singur deputat dacă ignoră trendul național și repetă greșelile din campaniile anterioare.

PNL are eligibile două locuri de deputați și unul de senator având posibilitatea de creștere (dacă învață din propriile greșeli) dar și posibilitatea de a pierde simpatie electorală când vor începe să se detoneze cei care așteptau și aveau promise poziții eligibile pe listele PNL de la alegerile parlamentare.

Tare din spate – cu un trend național bun și cu un sprijin ciudat și invizibil -vine USR care are eligibile două poziții la viitoarele alegeri parlamentare dar poate lua ușor voturi de la PSD și PNL dacă începe managementul partidului să înțeleagă că nu le știe chiar pe toate și să mai asculte și ideile supușilor din partid.

PRO România are eligibil un loc dar are posibilitate de creștere dacă va putea să se țină departe de combinațiile marilor partide din Neamț și să se definească ca o alternativă la PSD și PNL.

Și PMP are „aproape eligibil” un loc la parlamentare dacă lucrează la imagine și nu se retrage în tranșee cum a făcut după fiecare alegeri.

Marile surprize la alegerile parlamentare din Neamț pot fi PSD și USR care au posibilitatea de a crește spectaculos sau de a se prăbuși la fel de spectaculos. Totul va ține de atitudine, de gradul cât mai scăzut de aroganță și de nivelul de sinceritate în fața electoratului sătul deja de bălăcăreli, promisiuni și nu în ultimul rând de numele care vor fi pe listă și mai ales de proiectele cu care se vor prezenta în fața alegătorilor.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult