Cavalerii rozei vânturilor, bântuind prin Munţii Tarcăului

0

În perioada 11-22 februarie, structurile de cercetare ale Brigăzii 15 Mecanizată Podu Înalt au executat instrucție specifică în Munții Tarcăului.
Instrucția montană este esențială pentru cercetași. Ca în fiecare an, Munții Tarcăului au fost o gazdă primitoare pentru cavalerii rozei vânturilor de la Brigada 15 Mecanizată. Pe creste, pe văi, pe lângă pâraiele înghețate, pe zăpadă, la umbrele falnicilor brazi, cercetașii s-au antrenat intens.
În prima săptămână, militarii s-au pregătit la instrucția pe schiuri, au experimentat condițiile de trai în izolare, au supraviețuit în condiții extreme, au studiat și aplicat elemente de topografie militară. Au desfășurat multe exerciții tactice, marea provocare fiind temperaturile scăzute și zăpada înghețată, precum și terenul greu accesibil.
Alături de cercetașii ieșeni au fost și camarazii de la Baza 3 Logistică Zargidava de la Roman, ce se află la început de drum în această specialitate militară.

sursa: presamil.ro; foto: Lucian Irimia


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult