Ce își propun în 2020

0

Luminița Vîrlan

2020 semnifică începutul unui nou deceniu, ceea ce, desigur, e important atât pentru societate, cât și pentru realizările fiecăruia dintre noi. Personal, îmi doresc să finalizez riguros, cu obiceiul de a face ceea ce spun că fac, mandatul de viceprimar. Apoi, doresc să așez munca mea sub ideea de experiență (Cum? În ce fel? În ce sens? etc.). Voi stabili la momentul potrivit.

Cătălin Chiței

Îmi propun să vorbesc liber mai mult. Să vorbesc despre cum administrația și-a trădat cetățenii, despre cum am devenit o regiune părăsită (dar nu abandonată) de oamenii noștri, de tineri. Să vorbesc despre formele de autoritarism care se exprimă zilnic în diferite forme. Să vorbim împreună despre viitor și despre finalul unei epoci, cea a cercurilor de putere emanate de comunism și democrația originală. Îmi doresc ca la finalul lui 2020 să pot spune în sfârșit că nu mai trăim în Republica Socialistă România, ci în România noastră a celor al căror viitor este aici.

Carmen Suciu

Să înființez Centrul de Incluziune „Ella Suciu” pentru a susține tinerii fără nicio șansă și de-a înființa o rețea de întreprinderi social-economice și să ieșim din colapsul ignoranței. Totul este în puterea noastră de-a reuși.

Romel Bîrjoveanu

Pe plan politic și administrativ, îmi doresc ca acest an să mă aducă în postura de a putea face mai mult pentru orașul Piatra-Neamț față de cât am făcut până acum. Asta însemnând putere de decizie pentru ca viziunea pe care o am pentru orașul nostru să o pot pune în practică. Iar pe plan personal, dintotdeauna l-am rugat pe Dumnezeu să-mi aducă ceea ce știe El că-mi lipsește și nu ceea ce mi-aș dori eu. Pentru că uneori mai cerem lucruri greșite și, când le primim, nu știm ce să facem cu ele.

Roxana Mihăilă

Ca om implicat în viața politică locală mi-am propus ca Partidul ALDE să câștige încrederea unui număr impresionant din rândul cetățenilor, să implicăm în viața politică cât mai multe persoane de înaltă calitate și să câștigăm alegerile ce ne bat la ușă.
Ca cetatean al acestui oraș și președinte al Asociației Drepturilor Omului și Solidaritate Socială (A.D.O.S.S.) în anul 2020 mi-am propus un subiect tabu.. dezvoltarea societății civile. Puțin, mult… cât voi reuși să transmit și să reactivez în oameni conceptul ce este definit în forma simplă: societate civilă. Restul pot să le definesc ca provocări ce trebuie continuate din anul precedent. Câteva exemple 1. Să am un aport real în litigiul ce implică Cheile Bicazului, situația actuală… în așteptarea admiterii/respingerii cererii de intervenient depusă de Asociația Drepturilor Omului și Solidaritate Socială al cărei președinte sunt, termen în februarie 2020. 2. Implementarea unor proiecte la nivelul orașului Piatra-Neamț. Unul din proiecte reprezintă o continuitate a proiectului „Donează o carte pentru bibliotecile din zonele rurale!” 3. Începerea monitorizării administrației locale prin amplificarea implicării societății civile . 4. Așa cum am comentat la un articol din ziarul dvs. voi depune toate eforturile pentru a rezolva problema animalelor fără stăpân de pe raza orașului Piatra-Neamț. Articolul dvs. prezintă o situație inadmisibilă privind câinii din adăpost. Eu sunt și iubitoare de pisici… deci voi face tot ce pot pentru animalele fără stăpân.

Duma Florin

Să luăm cel puțin 4 consilieri. Să câștigăm postul de primar la Piatra-Neamț.

Să se aplice Referendumul cu 300 de parlamentari. Să se revină la două tururi pentru primării și să se aplice Hotărârea de CL legată de terenurile de sport din oraș

Valentin Stavarache

2020 va fi un an încărcat, dar sper sa fie plin de realizări atât pe plan personal, profesional, dar și politic. Important din punct de vedere personal, deoarece fiica mea termină o etapă importantă din viață, și anume liceul, urmând a-și alege un drum în viață, apoi profesional, în afară de activitățile pe care le desfășor în prezent pregătesc un nou proiect, iar din punct de politic avem două rânduri de alegeri, cele mai importante, de altfel, la care eu cred că putem câștiga alegerile în județul Neamț.

Marius Ghineț

În primul rând îmi doresc să fiu sănătos, să mă bucur de familie și de cei dragi, de prieteni și nu numai. Din funcția de director de logistică la Publiserv S.A. îmi doresc să mă implic cel puțin la fel ca până acum în rezolvarea promptă a problemelor sesizate de către nemțeni. Din punct de vedere politic, îmi doresc să cresc alături de frumoasa echipă PNL, să avem o campanie civilizată, decentă, bazată pe lucrurile concrete care s-au făcut și pe proiecte viabile și realiste care pot fi implementate, campanie în urma căreia sunt convins că PNL va fi echipa câștigătoare. Doamne ajută!

Daniel Horciu

Să avem liniște, stabilitate și să continuăm proiectele începute.

Azoiței Lăcrămioara

Politic, pentru 2020, ne propunem câștigarea celor 2 (două) rânduri de alegeri, respectiv locale și parlamentare, ca Guvernul PNL să administreze resursele statului corect și performant, pentru ca România să devină o țară profitabilă și milioanele de români să aibă motiv de revenire acasă și cu un viitor de care să fiu mândră, mai ales că fac parte din echipa PNL, îmi doresc și doresc tuturor ca România să fie o țară normală și PSD să înceteze în a crea derapaje ce blochează siguranța și libertatea instituțiilor statului. Personal doresc sănătate echipei mele PNL, din care sunt mândră că fac parte, președintelui Mugur Cozmanciuc, colegilor mei dragi de la CJ, să rămânem uniți și să schimbăm ceea ce „unii” spun că nu se poate.

Luminița Moscalu

Având în vedere că proiectul Erasmus+ „Voluntariat și asistență socială în mediul ecumenic” (2017-2019) s-a încheiat, voi continua demersurile privind noi proiecte dedicate copiilor și tinerilor.
De asemenea, în calendarul priorităților mele se va afla valorizarea tinerilor capabili de performanțe, dar și susținerea celor cu cerințe educaționale speciale.
Dezvoltarea comunității este determinată de identificarea oportunităților referitoare la construirea unui oraș prietenos, în cadrul căruia spațiul public asigură interconectarea serviciilor.
În același timp, oraș prietenos înseamnă și o pledoarie a prieteniei locuitorilor cu „cetatea”, o implicare activă în găsirea soluțiilor, astfel încât să putem diminua dezechilibrele.

Daniel Harpa

Să fiu sănătos, în primul rând, alături de minunata mea familie și să duc la îndeplinire proiectele începute în cei 7 ani de mandat.

Proiecte cum ar fi ștrandul, Cetatea, Amfiteatrul, spitalul, școlile și drumurile din Târgu Neamț.

Paul Pintilie

Cu siguranță îmi doresc să fiu sănătos.

De asemenea, să duc câteva proiecte până la capăt, legate de sport, acțiuni cu tineri și vreau mult să călătoresc în locuri unde nu am mai fost.

Ana Ancuța

Personal, îmi doresc ca în anul 2020 să am puterea de a materializa toate proiectele pentru care m-am luptat pentru bunăstarea comunei, indiferent de piedicile pe care le voi întâmpina, piedici materiale, dar mai ales piedici generate de limita naturii umane.

Laurențiu Dan Leoreanu

Să sprijin guvernarea pentru a fi una performantă, care să aduca speranță și bucurie în sufletul românilor. Să sprijin administrația locală pentru a face lucruri mai multe și mai bune pentru moldoveni, nemțeni, romașcani. Să îmi fac treaba în forul legislativ al țării pentru a contribui la un cadru legal corect, transparent și echitabil față de toți românii, care să îi ajute și să le facă viața mai bună. Voi lupta până la capăt pentru atingerea obiectivelor propuse și, la fel ca și până acum, le voi prezenta și anunță realizarea pas cu pas.

Vali Puică

Să îmi duc la bun sfârșit toate proiectele propuse și rezultatele muncii să bucure fiecare suflet din comunitatea noastră.
Îmi doresc să fie toată lumea sănătoasă și fericită ca să putem face împreună lucruri bune.

Iulian Curelaru

În 2020 ecologiştii PER vor pune accent mai puternic pe rezultate. Țintele noastre sunt clare pentru alegerile din iunie: 60 consilieri locali, 10 viceprimari, 5 primari. Vom creşte gradul de răspundere al politicienilor noştri prin introducerea unor precondiții de fond. Proiectele gen ECO-City vor fi integrate şi bineînțeles în conexiune cu realitatea economică. Toate măsurile vor avea la bază conservarea şi protejarea mediului. Pe termen scurt se doreşte reformarea organizațiilor Bicaz şi Roznov, unde activitatea membrilor actuali nu a îndeplinit cerințele din cadrul proiectelor în desfăşurare.

Dan Andrușcă

Cred că important este să fim în primul rând oameni realiști și echilibrați în tot ceea ce facem și ne propunem să facem. La fel de important este să rămânem reali, pentru că problema cea mai mare este între percepție și realitate, între adevăr și iluzie. Sunt tot mai puțini oamenii care aleg ceea ce este real, dar mai dificil, mai puțin spectaculos, care necesită muncă serioasă și sunt tot mai mulți cei care aleg să păcălească publicul cu diferite tertipuri, așa cum sunt, din pacate, din ce în ce mai mulți, cei care aleg să se lase păcăliți de aceste tertipuri de publicitate. Am citit în aceste zile, de la tot felul de oameni falși, mesaje la fel de false. Găsesc acest lucru profund regretabil și greșit. Sărbătorile trebuie să vină cu gânduri curate, iar dacă tu sacrifici aceste zile sfinte și le folosești să manipulezi, atunci ce lucru bun poate ieși din asta? În plus, electoratul anului 2020 este mai inteligent și mai sofisticat, nu mai merge după fentă, așa cum era cazul în epoca Băsescu sau alte epoci de tristă amintire. Cred că toți politicienii trebuie să se trezească în 2020, iar gândirea lor să fie la oameni și pentru oameni. Să aibă o gândire reală și un comportament real. Eu îmi propun pentru 2020 să rămân un om real, un om normal, un om al faptelor, deschis dialogului, cu umor, cu echilibru și cu credință voi fi acolo unde Dumnezeu va dori.

Cristian Sauciuc

Să pot schimba fața orașului, să fie locuitorii orașului mulțumiți de ce se întâmpla în orașul în care aceștia plătesc taxe și toata lumea să fie implicată în creșterea economică și vizuală a orașului.

Dorinel Grumăzescu

Pentru anul 2020 ne propunem extinderea proiectului de apă și canal în satul Cuci. Avem un contract de finanțare semnat în valoare de 104 miliarde vechi. Mai avem în vedere achiziționarea unui tractor cu plug și a unui tractor pentru resturi vegetale în valoare de 3 miliarde vechi cu finanțare din bugetul local. Vom turna covor asfatic pe str. LIBERTĂȚII – CRĂIEȘTI prin GAL, un proiect ce se află pe SEAP cu o valoare de 6,5 miliarde vechi. De asemenea, avem în vedere realizarea unui cămin multifuncțional la BOZIENI prin GAL. Contractele de finanțare sunt semnate și presupun achiziționarea a 2 mese pentru tenis de masă echipate, o masă de biliard, 15 mese de șah echipate complet, video proiector, mobilier audio, scaune și mese. Dorim să achiziționăm 64 de costume populare pentru 32 de copii și 32 adulți. De interes sunt și rețeaua de apă și canal, precum și modernizarea drumurilor comunale.

Crețu Laurențiu

În 2020 Partidul PLUS va putea împlini multe dintre lucrurile pe care le-am sperat, pe care le-am crezut imposibile, dar care ne-au adus împreună pentru a visa la ele și a le materializa. În 2020 vom oferi nemțenilor un partid cu oameni onești, competenți, cu oameni minunați și curați, nemurdăriți de politica făcută în Romania ultimelor decenii, un partid în care transparența este la ea acasă. 2020 va fi un an care ne va cere multă înțelepciune și maturitate, ne va cere capacitate de a distinge între ceea ce credem că e bun pentru că ne alimentează orgoliul și ceea ce trebuie făcut pentru că cetățenii nemțeni ne-au creditat cu încredere. Pornind de la aceste premise, Alianța USR PLUS va oferi o alternativă viabilă în administrația locală și centrală transpusă într-o echipă de profesioniști care vor pune pe primul loc interesul comunității și nu cel personal.

Ionut Meraru

Pentru a face uitată politica meschină a aleșilor din ultimii 30 de ani, dorim ca nemțenii sa meargă la vot in număr cât mai mare la alegerile locale din primăvară. Ne propunem ca în 2020 să dăm un „reset” pozitiv administrației județului Neamț și sa oferim locuitorilor județului posibilitatea de a alege oameni noi, competenți, buni gospodari, care să pună interesele alegătorilor mai presus de toate. Îmi doresc ca Alianța USR+PLUS să se angajeze într-un proiect politic ambițios, alături de alegători, pentru alegători si împreună cu alegătorii sa aducă Plusul de care România are nevoie pentru a deveni o țară normală și civilizată. By Laurențiu Crețu, membru în Biroul Județean Neamț-Plus.

Andrei Carabelea

Pentru anul 2020 am trei proiecte foarte ambițioase. Toate cele trei au aceași rădăcină pe care am hrănit-o consecvent în ultimii ani. Voi vorbi pe larg despre fiecare în parte la momentul potrivit. Ce pot spune acum este că viziunea comună a celor trei proiecte este de a descoperi, inspira și activa lideri orientați pe impact pozitiv în comunitate.

Daniela Soroceanu

Dacă anul 2019 a fost un an al experienței acumulate din postura de Prefect, anul 2020 va fi anul împlinirii profesionale. Îmi propun să fac mult mai cunoscută activitatea Comisiei de Protecția Copilului Neamt, al cărei președinte sunt, conform legii. Aștept sugestiile, reclamațiile și propunerile tuturor beneficiarilor, ale copiilor aflați în dificultate, ale familiilor cu nevoi speciale, ale persoanelor cu dizabilități. Este important să implicăm întreaga comunitate în protejarea drepturilor acestor categorii de persoane vulnerabile, cu atât mai mult cu cât bugetul alocat în acest sens este foarte mare, poate cel mai mare din județ. Îmi propun, de asemenea, transparență și legalitate în activitatea Consiliului Județean și, să nu uităm, că anul acesta sunt alegeri locale. Cum actuala guvernare încă “se bâlbâie” în stabilirea modalității tipului de scrutin (uninominal, pe liste, într-un tur sau două), e posibil să asistăm la diferite jocuri politice care să deturneze voința electoratului…Acest lucru nu poate fi decât dăunător comunităților, pentru că va fi doar un timp al negocierilor și nu al construcției. Pentru că vom avea tot felul de piedici politice, de tipul respingerii unor proiecte ale nemțenilor, pentru simplul motiv că nu sunt inițiate de “ai noștri”… În acest an, maturitatea, buna-credință și profesionalismul vor fi în continuare principalele mele atu-uri în crearea echilibrului dintre cetățeni și clasa politică.

Radu Samson

În 2016 am intrat în politică pentru că, m-am gândit eu atunci, dacă stăm toți pe margine și numai ne plângem, fără să ne implicăm, nu se poate schimba nimic. Am intrat așadar în politică și am început să descos dedesubturile administrației publice, în special ale celei din Roman. După 3 ani de activism politic local, câteva zeci de nopți petrecute citind legislație națională și locală și alte câteva sute de ore stând de vorbă cu diverși specialiști, cetățeni și jurnaliști despre problemele Romanului, mă consider pregătit pentru un 2020 cu obective curajoase.
Ca romașcan și activist politic local, îmi propun să devin și mai implicat în viața comunității. După ce 3 ani de zile am fost, împreună cu colegii din USR Roman, un „organ de control” al administrației romașcane, ne propunem ca în 2020  să preluăm conducerea acesteia. Scopul nostru e să dăm Romanului un primar USR, să obținem o majoritate în Consiliul Local și poate chiar să avem și 2 romașcani în Consiliul Județean. Dincolo de conceptele astea politice care poate nu înseamnă mai nimic pentru cei mai puțin instruiți politic, eu și colegii mei vrem doar să facem lucrurile care trebuie făcute, dar să le facem mai bine decât se fac acum. S-a promis în ultimii 30 de ani tot ce se putea promite, iar de făcut s-a făcut ori deloc, ori pe genunchi, amatoricește. Cred că ceea ne dorim cu toții acum e un pic de „mai bine”. Dacă aș putea schimba ceva pocnind din degete aș schimba sintagma„angajat la stat” cu conceptul de „angajat în serviciul public”. Și asta o să și facem, eu și colegii mei, începând cu 2020, dar muncind, nu poncnind din degete.
Totodată, ca președinte proaspăt reales al USR Roman, îmi propun să mărim considerabil echipa locală. Până la jumătatea anului acesta aș vrea să dublăm numeric echipa de la Roman și poate chiar să depășim 100 de membri. Nu știu dacă e mult sau puțin, important e să fie oameni cu principii sănătoase și intenții bune. De lăcuste nu mai e nevoie în politica românească, implicit nici în cea romașcană sau nemțeană. Sunt destule la partidele vechi.

Dragoș Chitic

Anul 2020 este un an special pentru administratiile locale datorat faptului ca in luna iunie vor avea loc alegeri locale, in urma carora se va stabili atat echipa de conducere a primariei, cat si Consiliul Local pentru urmatorii patru ani.
Chiar si in aceste conditii agenda municipalitatii o pregatim in aceasta perioada pentru intreg anul 2020 prin realizarea si aprobarea bugetului primariei, dar si prin proiectele majore de investitii, indeosebi europene pregatite pentru urmatoare perioada, proiecte care vor avea ca perioada de implementare 2020-2022. Asadar, asa cum am obisnuit, voi prezenta la inceputul acestui an Programul de Guvernare Locala – Piatra Neamt 2020, document  care va cuprinde principalele directii de actiune si proiectele administratiei pietrene pentru anul in curs.
Obiectivul principal este continuarea dezvoltarii orasului,  intr-un ritm accelerat prin atragerea de fonduri, cu prioritate europene. Sunt deja 13 contracte de finantare europene semnate aflate in diverse stadii de implementare si ne preocupam sa fie aprobate finanatarile si pentru celelalte proiecte depuse. In urma unei activitati sustinute din ultimii doi ani  privind atragere de fonduri sunt foarte mari sansele sa avem in Piatra Neamt, in urmatorii 2-3 ani, investitii din fonduri atrase care depasesc insumate 92 milioane de euro.
O alta preocupare este asigurarea resurselor financiare proprii  prin continuarea politicii de  reducere a  datoriilor la banci ale  municipalitatii pietrene, rezultate din creditele contractate in 2005-2007, pentru a asigura o stabilitate financiara care sa permita functionarea in conditii normale a administratiei locale.
Totodata vom continua si in acest an procesul de imbunatatire a serviciilor publice oferite de primaria pietreana, digitalizarea institutiei  si introducerea elementelor smart city.
Privesc cu incredere anul 2020, raportat la ceea ce am reusit in utimii ani: eliminarea riscurilor financiare, instaurarea normalitatii in administratia locala pietreana si pregatirea unui numar mare de proiecte de investitii majore din fonduri atrase, indeosebi europene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult