Ce se întâmplă cu animalele de companie ale pacienților COVID-19? Petiție pentru servicii de îngrijiri veterinare

0

O petiție lansată de Asociatia YOUth For Neamt și Ham Romania – Ham Piatra Neamt ridică o problemă importantă, dar extrem de puțin discutată la nivel guvernamental.

În contextul impus de starea de urgență, de carantinarea, autoizolarea sau internarea suspecților/pacienților diagnosticați cu COVID-19 în România, la ora actuală nu se știe cu exactitate cum ar trebui procedat în cazul animalelor de companie din domicilii care au nevoie de hrană, asistență medicală și îngrijiri.

Voluntarii, asociațiile, medicii și asistenții veterinari, adăposturile publice și private, serviciile de transport ar putea ajuta în această situație de urgență, doar că este nevoie de reglementări și organizare.

Iată textul petiției:

„Solicităm instituțiilor fiecărui județ să înființeze un serviciu de îngrijire veterinară pentru persoanele care, datorită CoronaVirus, nu pot avea grijă de animalele de companie.”

Puteți semna petiția aici (click).

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult