Clădiri murdărite cu graffiti/Părinții au plătit amenda

0

Părinții a doi minori din Piatra-Neamț au fost amendați de lucrătorii Biroului Ordine Publică 1 – Poliția Locală Piatra Neamț, joi, 22 august 2019, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Cei doi minori, cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani au fost surprinși de către agenții de pază ai Primăriei Piatra-Neamț, cu ajutorul sistemului de supraveghere video, în timp ce desenau graffiti pe zidurile uneia dintre construcțiile ansamblului arhitectural Curtea Domnească. Polițiștii locali ai Biroului Ordine Publică 1 i-au identificat atât pe cei doi copii cât și pe părinții acestora, care s-au prezentat la sediul Poliției Locale Piatra-Neamț. M.A. și C.S., ambii din Piatra-Neamț, au fost sancționați contravențional, pentru că nu au luat măsuri de supraveghere a minorilor pentru a preveni faptele de vagabondaj. Urmează ca în cel mai scurt timp ca aceștia să întreprindă demersurile necesare pentru readucerea fațadelor la starea inițială. ”, anunță Poliția Locală  Piatra-Neamț într-un comunicat de presă.

Potrivit
Legii 61/1991 R – art. 2, pct. 33, ” neluarea de către părinţi sau de către
persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în
vârstă de până la 16 ani, sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal,
a măsurilor necesare, pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj,
cerşetorie sau prostituţie”, se sancționează contravențional cu amendă de la
100 lei la 500 lei.

De asemenea, conform HCL 7/2010 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra-Neamț – ”degradarea sau murdărirea statuilor sau grupurilor statuare, monumentelor și mobilierului urban de pe raza municipiului Piatra-Neamț (art. 2, lit.l), se sancționează cu amendă  de la 100 la 300 de lei”.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult