Competiția de karate Cupa Bassai-Dai – o primă ediție de succes

0

Sâmbătă, 23 martie 2019, Clubul Sportiv Bassai-Dai Piatra Neamț a organizat, în parteneriat cu Primăria Comunei Tulgheș și Școala Gimnazială Tulgheș, prima ediție a Cupei BASSAI-DAI, competiție de arte marțiale (stilul Shotokan) adresată în principal sportivilor juniori-copii cu vârste între 4 și 17 ani. Evenimentul a avut loc în sala mare de sport din comuna Tulgheș, județul Harghita.

O primă ediție de succes, putem spune, deoarece a reunit aproximativ 150 de sportivi de la 9 cluburi din întreaga țară: Ronin Piatra Neamț-sensei Ionuț Ștefănescu, Steel Tonic Piatra Neamț-sensei Andreea Grumăzescu, Kokoro Iași-sensei Ioana Neagu, Dacia Orăștie-sensei Nicolae Iordăchescu, CFR Simeria-sensei Ion Hritcu, Zamolxis Onești-sensei Nicu Bulilete, Ronin Bicaz-sensei Gabriel Roibu, Ronin Grințieș-sensei Toader Fîrțală și, bineînțeles, clubul organizator-Bassai-Dai Piatra Neamț-sensei Mihai Iulian Popa.

Secțiunile de concurs au fost kata individual și kata echipe pentru începători (grupe constituite special pentru încurajarea sportivilor începători), kata individual avansați, kata echipe avansați și kumite avansați. În afară de sportivii juniori, la secțiunea kata au participat și un sportiv senior și unul veteran de la clubul Zamolxis Onești.

În afară de diplome și medalii pentru sportivii clasați pe locurile fruntașe, dar și pentru sportivii începători, au mai fost acordate cupe pentru primele 3 cluburi clasate, în ordinea punctajului obținut, precum și premii speciale constând în obiecte de antrenament. Astfel, clasamentul final intercluburi a fost: locul 1 și câștigătorul marelui premiu (o pernă de antrenament)-clubul Dacia Orăștie; locul 2: clubul Bassai-Dai Piatra Neamț; locul 3: clubul CFR Simeria. Premiul special pentru cel mai bun sportiv al competiției (o pereche de pălmare) a revenit sportivului Florei Ciprian (11 ani) de la clubul Dacia Orăștie, iar premiul special pentru cel mai bun sportiv începător (o pereche de mănuși) a revenit sportivei Furtună Giorgiana (7 ani, din comuna Poiana Teiului) de la clubul Bassai-Dai.

Felicităm toți sportivii și antrenorii pentru rezultate și fair play! Mulțumim arbitrilor pentru aportul la buna desfășurate a competiției. Nu în ultimul rând, mulțumim domnului Marcel Vancu, primar al comunei Tulghes, și doamnei Mihaela Rusu, director al Școlii Gimnaziale Tulghes, pentru găzduire și pentru întregul sprijin adus organizării competiției. A fost o primă ediție de succes și, cu fiecare ediție pe care o vom organiza, ne dorim să atragem din ce în ce mai multe cluburi din întreaga țară astfel că această competiție să devină de nivel național, atractivă atât prin nivelul ridicat al pregătirii sportivilor participanți, cât și prin buna organizare și premiile atractive oferite.” declară sensei Mihai Iulian Popa, președintele ACS Bassai-Dai Piatra Neamț.

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult