Consiliul Județean Neamț asigură fonduri pentru plata salariilor restante din sistemul de protecție socială

0

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, transmite că se vor achita salariile restante din sistemul de protecție socială.

În ședința de vineri, 30 octombrie, a Consiliului Județean Neamț, au fost asigurate fonduri pentru veniturile restante pe luna septembrie și parțial pe octombrie.

Se vor achita salariile restante din sistemul de protecție socială! Lăsați flămânzi și cu facturile neplătite de către liberali, a trebuit să găsesc soluții de ultimă oră din punct de vedere financiar și azi am acoperit unele dintre restanțele salariale ale angajaților din domeniul protecției sociale din Neamț. Doar că problema nu este rezolvată definitiv, iar bugetul județului este destul de împovărat și nu poate suplini ceea ce nu face Guvernul, care are obligația legală de a suporta unele dintre aceste cheltuieli. Cer ferm peneliștilor să își onoreze obligațiile financiare față de sistemul de protecție socială din județul Neamț. Nu le voi permite să îi lase flămânzi și fără cele necesare traiului, fără căldură și apă, pe copiii care se regăsesc în centre! Și nici pe cei care muncesc pentru îngrijirea lor, ori pe angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, care vin la serviciu pentru un salariu! ”, a declarat Ionel Arsene.

Totodată, președintele Consiliului Județean Neamț a aprobat preluarea terenului din comuna Gârcina, pe care se va construi noul spital județean de urgență.

Este obiectivul principal al noului meu mandat de președinte. Deși am fi putut prelua terenul încă de la ședința trecută, consilierii PNL au considerat potrivit să tergiverseze o problemă esențială pentru județul nostru. Se pare însă că în al 12-lea ceas, au realizat importanța proiectului și nu s-au mai opus fără logică!”, a precizat Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult