Constantin OBREJA, candidatul PNL la funcția de primar al comunei BRUSTURI (interviu)

0

Constantin Obreja este candidatul propus de Partidul Național Liberal (PNL) la funcția de primar al comunei Brusturi, județul Neamț.

Ce l-a determinat să ia această decizie și ce anume își propune să facă pentru comunitatea locală în cazul în care va câștiga alegerile, aflați din următorul interviu.

Numele meu este OBREJA CONSTANTIN și într-adevăr sunt candidat PNL la funcția de primar al comunei Brusturi. Am 56 de ani, sunt căsătorit, am un băiat care mi-a făcut marea bucurie de a fi bunic. A nu se înțelege că mă simt bătrân. Din contra, sunt mai tânăr ca niciodată, mai în putere și cel mai important lucru este vârful atins în ceea ce privește capacitățile mele de a pune în practică lucruri pe care alții nici nu le-au visat. Sunt de profesie economist și mă ocup în calitate de administrator I.F OBREJA CONSTANTIN, aceasta fiind activitatea prin care îmi asigur bunăstarea familiei.

Reporter : Care sunt motivele pentru care ați ales să candidați la funcția de primar al comunei Brusturi?

Constantin Obreja: așa cum v-ați exprimat și dumneavoastră, sunt foarte multe. Aleg să mi-l explic pe cel mai important din care decurg celelalte. În primul rând lipsa de respect, ignoranța față de cetățeni și a lipsei de acțiune a actualei administrații, care se pare a uitat că este în slujba cetățeanului și nu invers. Îmi trece prin minte un citat care spunea în felul următor: „Când administrația se teme de cetățean este democrație. Când cetățeanul se teme de administrație este dictatură”. Citatul aparține dacă nu mă înșel lui Thomas Jefferson.

Azi, aici, acum, vă spun că primăria nu este loc de joacă pentru „beizadele”, scuzați-mi termenul folosit, l-am împrumutat și eu din mass-media. Primăria este cea mai importantă instituție publică dintr-o comunitate. Aici sunt rezolvate problemele de viață și de moarte ale cetățenilor, problemele urgente care dor.

Primăria este un loc SACRU pentru comunitate, ca și BISERICA.

Reporter: Ce putea să facă actualul primar pentru brustureni și nu a făcut?

Constantin Obreja: Aș dori să reformulați pentru „cetățenii comunei”. nu doar pentru brustureni. Comuna (UAT-ul) este formată din localități: Brusturi, Poiana, Târzia, și Groși. Toate sunt la fel de importante pentru mine.

Cred că mi-ar fi mai ușor să spun ce nu a făcut. Ce putea să facă? Cred că tot ceea ce eu am prins în Programul pe 4 ani. Dar pentru acest lucru este nevoie de VIZIUNE și planificare, lucru care lipsește actualului edil, cât și întregii lui echipe. Omul s-a ridicat în două picioare sacrificându-i pe semenii săi. Odată cu progresul societății, sacrificiul consimțit l-a înlocuit pe cel silnic. Semenul jertfă a început să fie doborât iar, prin forța fizică sau a armelor și mai des prin forța convingerilor ce i-au fost înlocuite. Nu o să cad în capcana dumneavoastră de a vă etala lucruri negative sau murdare despre actuala administrație, dar asigur cetățenii comunei că eu sunt diferit.

Sunt diferit pentru că locuiesc aici, nu sunt un primar „navetist”. Sunt diferit pentru că sunt gospodar. Sunt diferit pentru că pot și vreau să aduc prosperitate în comunitate și, mai presus, pot să-mi ajut semenii.

În vremuri nu prea îndepărtate, primarul ales era cel mai gospodar om din comunitate, deștepții erau: învățătorul, preotul, jandarmul etc. Dintre toți cei enumerați doar primarul avea mâinile bătătorite pentru că el era cel care făcea lucruri.

Știu că nu vă satisface răspunsul, dar dacă mai aveți și alte întrebări, vă stau la dispoziție.

R: Ce proiecte mari aveți pentru comună?

Constantin Obreja: Pentru a trece la proiectele mari, ar trebui rezolvate cu precădere cele mici. Da, am foarte multe proiecte pe care vreau să le realizez. Nu avem timp, adică dumneavoastră nu aveți suficient timp să le ascultați, așa că o să vă dau programul meu, program care a ajuns la fiecare cetățean din comunitate. Nu este bătut în cuie, aștept pentru definitivarea lui și ideile/ solicitările cetățenilor mei. Doresc ca în final programul să fie viabil, flexibil și să cuprindă toate dorințele cetățenilor.

 R: Dacă veți câștiga alegerile, care va fi primul lucru pe care îl veți face în calitate de primar?

Constantin Obreja: Doresc să vă corectez- pentru mine, nu există cuvântul „dacă”. Nu am plecat pe acest drum doar pentru un „dacă”. Echipa mea nu acceptă acest „dacă”. Libertatea nu poate fi decât totală sau deloc. Nu suportă grad de comparație, vis-a-vis de întrebarea dumneavoastră vă răspund că în primul rând- umanizarea și eficientizarea administrației locale și, în al doilea rând, crearea unei societăți civile puternice, căreia să mă supun și cu care să pun în practică planul.

R: Ce trebuie să știe locuitorii comunei Brusturi despre dumneavoastră și nu știu deja?

Constantin Obreja: Faptul că sunt înconjurat de oameni tineri, puternici, care doresc, ca și mine, să schimbăm fața comunei. Dacă veți citi programul veți înțelege la ce mă refer.

 R: În final, vă rog să adresați câteva cuvinte celor din comuna Brusturi.

Constantin Obreja: Bazați-vă pe mine și pe echipa mea. Ceasul schimbării a sosit. Schimbarea este omniprezentă și ireversibilă. Și reciproca este valabilă. Și eu mă bazez pe dumneavoastră și am încredere oarbă că veți alege schimbarea.

Nimic nu se poate face fără oameni și fără Dumnezeu.

Alături de noi, veți primi ceea ce vă place. Alături de alții, veți fi nevoiți să vă placă ceea ce primiți.

Doar atât. Știți cum se spune în popor: vorba multă, sărăcia omului.

Vă iubesc și îmbrățișez pe toți!

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult