Copiii din Bicaz Chei vor păși pragul noii școli din comună. Iată ce a declarat primarul Oniga:

0

Mâine, 7 martie 2019, va fi o zi importantă pentru elevii Școlii Gimnaziale NR.1, comuna Bicaz Chei; aceștia vor păși pragul noii școli cu emoții și cu nerăbdare.
Astfel, începând cu ora 8,00, va avea loc inaugurarea acesteia, în prezența autorităților locale, a preoților din localitate și a părinților.

Este un obicei în zona noastră, ca atunci când intri în casă nouă să se facă o slujbă religioasă și să se stropească cu aghiasmă. Așa o să facem și noi, un sobor de preoți din comuna noastră va oficia slujba religioasă și vor stropi cu apă sfințită fiecare spațiu al școlii. La ceremonie vor participa elevii, părinții, profesorii, consilierii locali, preoții și toți cei interesați.
Școala corespunde normelor europene, este o lucrare frumoasă, o investiție care se termină acum, proiect început încă din anul 2009.
Nu ne‑a fosst ușor, am trecut peste multe piedici, dar suntem mulțumiți pentru că am reușit în cele din urmă să o dăm în folosință celor dragi nouă și părinților.
În momentul în care au început lucrările la Școala NR.1 Bicaz Chei, o parte dintre copii au fost reorganizați și redirecționați către Școala NR.2 Pârâu Bicaz și Școala Nr.3 Ivaneș, iar acum ei vor fi aduși înapoi la Școala Nr.1 , plus o clasă sau două, în funcție de spațiile pe care le avem deocamdată disponibile.
Școala din Ivaneș va rămâne funcțională cu un număr de 5 clase, plus grupele de grădiniță, la fel se va întâmpla cu Școala de la Pârâu Bicaz, cu numărul de copii aferent.
Nu vom desființa nicio școală, dar avem în gând ca în viitor să demolăm școala din Ivaneș din cauza stării precare în care se află, din punct de vedere tehnic. Aceasta reprezintă un pericol pentru copii și pentru toți cei ce o frecventează.
Desigur, vom încerca să facem o altă școală.
Le urez copiilor succes la învățătură, sănătate și un an nou școlar plin de realizări!„, ne‑a declarat primarul comunei Bicaz Chei, domnul Gheorghe Oniga.


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult