COVID-19 – Primăria Bicaz comunică următoarele:

0

Stimați cetățeni,

Având in vedere evenimentele legate de răspandirea noului coronavirus COVID-19, este important să privim situația cu calm și luciditate, dar, în același timp, cu realism și prudență. Nu este cazul să ne alarmăm, comportamentul firesc pe care trebuie să îl avem este acela de a respecta normele recomandate de prevenție, să ne menținem informați din surse credibile si oficiale. Nu trebuie să dăm curs știrilor false și alarmiste.
Pe teritoriul Romaniei nu exista motive reale de panică, și cu atât mai mult nu există motive de ingrijorare in ceea ce privește orașul Bicaz. De aceea, invit toți cetățenii să păstreze o atitudine de calm și încredere, să ne păstrăm echilibrul interior și să nu lăsăm eventuale momente de panică sa pună stăpânire pe noi.

DOAMNE AJUTĂ!

COMUNICAT

Având în vedere că se impune o gestionare cât mai eficientă a preîntâmpinării răspândirii COVID-19, vineri 13.03.2020,orele 10.00 a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în şedinţă extraordinară, şedinţă in cadrul căreia a fost prelucrată Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr.8/12.03.2020, cu stabilirea măsurilor ce se impune a fi implementate la nivelul oraşului Bicaz.
Măsurile adoptate şi transpuse in Dispoziţii ale Primarului sunt:
-suspendarea temporară a activităţii de audienţe, relaţii cu publicul si registratura, pentru perioada:13-31.03.2020;
-suspendarea temporară a activităţii Creşei pentru copii pentru perioada:16 – 31.03.2020;
-suspendarea temporară a activităţii Serviciului Local de Evidenţă a Persoanei, pentru perioada:16-31.03.2020;
-suspendarea temporară a activităţii Biroului de Stare civilă. La acest compartiment vor fi rezolvate toate situaţiile ce reprezintă cazuri de urgenţă;
-reducerea programului de lucru cu publicul la Compartimentele:Impozite şi Taxe, Registru agricol şi Urbanism şi Amenajarea Teritoriului doar pentru intervalul orar 8-12.00.
În perioadele menţionate cetăţenii si instituţiile publice se pot adresa Primariei Bicaz prin alte mijloace de comunicare, respectiv:fax-0233254530,e-mail: secretariat@primariabicaz.ro, posta.
Măsurile luate au avut şi au în vedere faptul că sănătatea fiecăruia dintre noi, în această situaţie nemaiîntâlnită, trebuie să reprezinte prioritatea ZERO, lucrul cel mai important fiind acela de a ne gândi la sănătatea fiecaruia.
În legatură cu transmiterea de informaţii cu situaţia privind supravegherea şi controlul cu coronavirus , a persoanelor cetăţeni ai oraşului Bicaz, precizăm că în conformitate cu prevederile art.3 din Hot.CJSU nr.8/12.03.2020 comunicarea cu presa, cu cetăţenii, cu medicii de familie este asigurată doar de Direcţia de Sănătate Publică Neamţ care elaborează zilnic un comunicat de presă ce se publică pe pagina de internet a instituţiei.

Primar,
Nicolae Sălăgean

sursa: Primăria Bicaz, facebook

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult