Cozmanciuc și PNL au pierdut rușinos alegerile la Neamț

0

După ce în plină campanie electorală PNL ieșea în presa națională cu un sondaj fake în care candidatul lor la Consiliul Județean era cotat cu 52,5%, realitatea de la urne a venit cu 33% pentru candidatul lor, Mugur Cozmanciuc fiind bătut de candidatul PSD, Ionel Arsene care a luat 42%.

Înfrângerea PNL este rezultatul unei serii de decizii greșite la nivelul conducerii partidului care au dus la acest dezastru. În primul rând candidatul lor pentru Consiliul Județean nu a fost cea mai bună variantă, existând alte opțiuni, precum Laurențiu Leoreanu care ar fi scos un scor mult mai bun în bătălia cu PSD.

Teoretic, cei de la PNL nu ar fi trebuit să piardă județul Neamț. Au avut de partea lor guvernarea, au avut de partea lor mare parte din presa locală, au avut principalele orașe, Piatra-Neamț și Roman, au avut bani din belșug, sprijin de la București cât de mult se poate și i-au avut alături pe cei mai tupeiști și mincinoși „formatori de opinie” posibil. Cu toate acestea au luat bătaie.

Pe lângă deciziile de tip „baron” luate de cel care strigă toată ziua ”baronul!” adică fără consultarea internă a celorlalți lideri locali PNL, a contribuit din plin la eșecul PNL Neamț și seria de manipulări care s-au adresat electoratului foarte naiv, dar care au ofensat inteligența electoratului educat.

Au făcut cei de la PNL toate mizeriile posibile, începând de la calomnierea adversarilor și până la mințirea electoratului. Au aruncat în luptă toate forțele, de la simpli activiști de partid până la prefect și alți funcționari care nu ar fi avut voie să se implice în campanie. Au făcut tot ce au putut din punct de vedere negativ, concentrând toate resursele pe ”m**e PSD” și ”să plece baronul Arsene”.

La valul național anti PSD și cu armata de personalități aduse în Neamț, PNL ar fi trebuit să câștige voturi pe conceptul anti PSD însă zona online care ar fi trebuit să fie vârful de lance al PNL în implementarea conceputului electoral „m**e PSD” a fost de fapt frâna lor de mână. Cei care s-au ocupat local de online au anulat efectiv munca celor care s-au ocupat de la centru de online.
Cu o organizare online modestă în care s-au încălcat toate regulile promovării pe internet, cu servicii de promovare de slabă calitate prin care s-au diseminat mesajele doar în bula politică a propriilor votanți, cheltuindu-se total aiurea foarte mulți bani pe promovări și cu o coordonare online locală de către o serie de activiști bine intenționați gen Isciuc, Udrea, Crina, etc. dar superficiali și necalificați în munca pe internet, PNL Neamț a reușit performanța de a eșua lamentabil. Dacă nu făceau deloc campanie electorală online pe plan local și lăsau să meargă doar promovarea online de la centru ar fi obținut un procent mai bun. În fiecare zi de campanie, cu fiecare răutate, cu fiecare atac, cu fiecare calomnie, PNL a pierdut vot după vot.

La toate greșelile s-a mai adăugat și maniera greșită pe linie de management politic aplicată de Cozmanciuc prin metoda „divide et impera” (n.r: dezbină și stăpânește) deoarece ”baronul” de la PNL a dezbinat iar când a sunat mobilizarea la campanie…mai îmbină și mai combină dacă mai ai pe cine…

Felul în care și-au bătut joc liberalii de propriul partid este o bucurie pentru PSD dar o pierdere pentru democrația din Neamț. PNL ar fi trebuit să reprezinte o alternativă la PSD și o portavoce a oamenilor de dreapta. Din păcate pentru votanții de dreapta, PNL-ul a devenit doar un ventilator îndreptat spre PSD, un ventilator în care liderii PNL Neamț aruncă în mod continuu cu r***t.

Fragmentarea dreptei politice la Neamț se datorează exclusiv proastei conduceri a PNL-ului aruncând județul în patru ani de debandadă în care majoritățile în consilii se vor face pe bază de combinații, trădări și astfel multe proiecte de importanță pentru cetățeni vor fi blocate sau tergiversate de cearta politică continuă ce va urma.

Faptul că nimeni de la PNL Neamț nu își asumă prin demisie pierderea alegerilor în condițiile în care se lăudau că le câștigă, arată încă o dată, dacă mai era nevoie, lipsa de bărbăție politică, lipsa de asumare și disperarea unora de a se agăța de funcțiile politice pe care au post plantați.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult