Criminalul din Farcașa, în continuare în arest

0

În seara de 16 februarie 2019, Gabriela Zănoagă din Farcașa a fost împușcată mortal, la doar 35 de ani, de propriul soț, Gheorghe Zănoagă, cu o armă neînregistrată.
Femeia a lăsat în urmă doi copii și o întreagă comunitate în doliu și în stare de șoc.

După ce a fost prins, criminalul a fost introdus în arest unde se află și în prezent, la aproape jumătate de an de la comiterea oribilei fapte. Un proces pe rol pentru infracțiunea de omor se află la Tribunalul Neamț.

Pe 5 iunie, judecătorii Tribunalului Neamț au decis ca acesta să rămână în continuare în arest preventiv, inculpatul fiind acuzat, pe lângă omor calificat, și de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

„Solutia pe scurt: În temeiul art. 208 şi art. 362 Cod procedură penală, menţine ca legală şi temeinică măsura arestării preventive a inculpatului Z. G. prin încheierea nr. 5/U/17.02.2019 a Tribunalului Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal raportat la art. 199 al. 1 Cod penal şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod penal. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare.
Document: Încheiere finală măsuri preventive (faza de judecată) 33/2019 05.06.2019” (Sursa: Tribunalul Neamț)


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult