Cu mâna în ghips la Bacalaureatul de toamnă/ 69 de candidați au absentat la prima probă

0

Miercuri, 21 august, a debutat cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Candidații au avut de susținut proba scrisă la Limba şi literatura română.

În județul Neamț, la prima probă a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului s-au înscris 496 de elevi, dintre care au absentat 69. Nu a fost eliminat niciun elev.” , a menționat prof. Ioan Milea, inspector școlar adjunct și președintele comisiei județene de Bacalaureat de toamnă.

Au fost prezenți în sălile de examen 427 de elevi.

Totodată, conform inspectorului școlar adjunct, prof. Ioan Milea, a fost înregistrată și o situație specială. Este vorba despre un candidat care și-a rupt mâna dreaptă, căruia i s-au asigurat toate condițiile pentru a susține examenul. Elevul în cauză a avut alături un asistent, care i-a transcris pe foaie răspunsurile.

Accesul în cele trei centre de examen organizate la Piatra-Neamț ( Liceul Tehnologic Economic-Administrativ) , Târgu Neamț ( Colegiul Național „Ștefan cel Mare”) și Roman ( Colegiul Tehnic „Miron Costin” ) a avut loc în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidați. Lucrările vor fi corectate la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra-Neamț.

Bacalaureatul continuă joi, 22 august, cu testul la limbă și literatură maternă, urmând ca miercuri candidații să susțină proba  obligatorie a profilului.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult