Cum poți muri cu prioritatea în brațe. Intersecția de la Căciulești și E85 (VIDEO)

0

Un cititor ne-a trimis filmările de mai jos în care sunt surprinse două incidente în trafic care se puteau încheia nefericit, petrecute în aceeași zi.

Este vorba despre neacordări de prioritate în cunoscuta intersecție de la Căciulești, precum și pe E85. Ambele zone din trafic sunt „renumite” pentru numeroasele accidente care au loc, multe dintre ele soldate cu morți sau răniți.

În filmările de mai jos vedem cele două principii pe care le întâlnim la unii șoferi în majoritatea zonelor din județul Neamț: „intru că am timp” și „semnalizez și mă bag”.

În cazul intersecției de la Căciulești se poate vedea care este cu adevărat cauza accidentelor care au loc aici și care au acordat acestei zone numele de „intesecția morții”. S-a spus că ba drumul nu este iluminat, ba nu se văd cele peste 10 indicatoare de pe drumul fără prioritate, ba trebuie giratoriu, ba trebuie semafor etc.. Cert este că indicatoarele sunt văzute de majoritatea șoferilor, se știe că nu este prioritate acolo, însă se forțează intrarea în intersecție.

Pe drumul prioritar există un indicator care obligă la reducerea vitezei la 30 km/h și dacă îl respecți ai toate șansele să scapi cu viață și să poți opri la timp când un șofer inconștient vine de pe drumul fără prioritate și îți taie calea spunând că „are timp” sau nu are răbdare să te aștepte pe tine, cel cu „prioritatea în brațe”.

De asemenea, pe E85 sunt zone în care drumul se îngustează și șoferii de pe banda 1 trebuie să acorde prioritate celor care vin de pe banda 2 și își continuă drumul. Întâlnim deseori și în Piatra-Neamț principiul „semnalizez și mă bag”, neținând cont de obligația de a semnaliza cu 50m înainte intenția de schimbare a direcției, asigurarea că manevra poate fi făcută în siguranță și acordarea de prioritate celor în drept.

Dacă toți șoferii ar respecta legislația și conduita preventivă, drumurile din județ ar fi cu adevărat sigure. O manevră făcută în grabă vă reduce timpul călătoriei cu 1 secundă. Nu uitați însă că 1 secundă de neatenție vă poate costa viața, a voastră, ca șoferi, a pasagerilor voștri sau a altor participanți la trafic, nevinovați. A avea permis de conducere nu e doar un drept, ci și o mare responsabilitate față de toți participanții la trafic. Scopul de a te deplasa din punctul A în punctul B e acela de a ajunge în siguranță în punctul B, nu în sicriu!

Drumuri bune tuturor!

Video: Vasile G.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult