Cum se face primăria Piatra-Neamț de tot râsul ca să favorizeze un fost infractor

0

Nu de mult am luat de la un automat de cafea din primărie, automatul fiind al unui infractor condamnat pentru afaceri cu primăria, o cafea. Desigur că nu era cafea, ci o țeapă, adică era o cafea fără apă. Poate o fi fost vreo defecțiune. Asta mai puțin contează. Importat este că am aflat cu această ocazie de o manevră absolut jenantă făcută la primăria pietreană.

Mai concret, în cele două corpuri de clădire ce aparțin primăriei Piatra-Neamț sunt două aparate de cafea. Pentru cel amplasat în clădirea din față, proprietarul plătește o chirie de 800 lei pe lună plus cheltuieli, iar pentru cel care aparține celui condamnat pentru combinații cu primăria se plătește 18 lei pe lună. Miracolul a fost posibil prin organizarea a două licitații, una cu un participant neeligibil, dar care a ridicat prețul, și una despre care nu a știut mai nimeni, cu un singur participant, și acesta fiind infractorul condamnat definitiv și irevocabil pentru combinații cu primăria Piatra-Neamț.

Uite așa se face primăria pietreana de tot râsul încasând, pentru același lucru, de la un privat o sumă și de la alt privat cu 4344% mai mulți bani.

Mai mult de atât, avem informații verificate conform cărora ani de zile fostul infractor nu a plătit niciun leu chirie primăriei pentru aparatul amplasat, ba, mai mult, conducerea primăriei a decis să se facă licitație și să nu se mai dea fără forme legale, dispunând totodată demontarea imediată a aparatului. Dar iată că fostul infractor a reușit să participe o licitație de care nici noi, nici concurența lui nu știa nimic și să o câștige cu 18 lei.

Informațiile noastre sunt că cei din conducerea primăriei nu știu aceste aspecte, deci așteptăm cu interes ca în următoarea perioadă să găsească o rezolvare la această problemă absolut jenantă. S-a coborât prea jos nivelul. 18 lei la unul și 800 la altul chiar nu e vreo șmecherie, ci e nesimțire în formă pură.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult