Daniel HARPA, despre avantajele colaborării Primăriei cu organizațiile neguvernamentale

0

SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ S-A LEPĂDAT DE COLECTIVISMUL COMUNIST PRINTR-O EXPLOZIE, DE ALTFEL FIREASCĂ, DE INDIVIDUALISM.

De la faptul că bunurile statului erau percepute ca fiind ale nimănui la preocuparea pentru bunăstarea propriei familii, în niște ani în care grija zilei de mâine lăsa prea puțin loc pentru preocupări altruiste, diferiți factori au contribuit la o reducere a implicării sociale. Dar, în ultimul timp, organizațiile neguvernamentale (ONG) sunt din ce în ce mai numeroase, mai active și mai competente.

În ultimele două mandate, Primăria Târgu Neamț și-a făcut o preocupare constantă din cooptarea acestor organizații în procesul de lucru și, în măsura în care legea și bugetele au permis-o, din sprijinirea unor inițiative deosebite.

Politicienii sunt priviți peste tot cu o neîncredere care de multe ori are motive bine întemeiate”, explică primarul Daniel Harpa. „La începutul primului mandat, mi-a fost mai greu să conving oamenii decât acum, când le pot arăta ceea ce am realizat împreună. Dar din prima clipă mi-am dat seama cât de importantă e puntea pe care organizațiile civice, formate de cei mai activi și mai altruiști dintre noi, o pot face între autorități și cetățeni.

CARE SUNT AVANTAJELE COLABORĂRII

Ca punte către societate, ONG-urile sunt însă mai mult decât un simplu canal de comunicare. Ele au rolul și competența de a raționaliza, centraliza și organiza în obiective dorințele societății. Însă acest tip de organizații sunt departe de a se rezuma la a fi o verigă de legătură.
De regulă, au competențele și specializarea lor clară – și este vorba de domenii de dată recentă sau care necesită o expertiză specifică, precum mediul, cultura, educația.

Politicienii cu discernământ – și în mod particular, Primăria Orașului Târgu Neamț – își fac un titlu de glorie din dialogul cu ONG-urile, care poate deveni mult mai mult decât o negociere referitoare la o situație conflictuală.
Infuzia de idei de ultimă oră și spiritul inovativ nu pot fi decât benefice pentru o administrație care este limitată atât numeric, cât și din punctul de vedere al specializărilor membrilor ei.

Comandat de PSD NEAMȚ, produs de Ghici Computers SRL, cod MF 21200019

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult