http://www.pornleader.net
http://xvideos4.pro
argenta caliente.https://porndrop.best

De la 01.01.2020 nu se mai poate primi legal gunoi la groapa de la Girov

0

O LEGE impune ca de la 01.01.2020 taxa de 30 lei pe tonă pentru gunoiul dus la depozitele ecologice să se majoreze la 80 lei pe tonă pentru a forța comunitățile să recicleze cât mai mult din deșeurile adunate.

Azi în Consiliul Județean trebuia aprobat, prin hotărâre, noul preț pentru gunoiul dus la Girov, preț care să includă și taxa majorată prin lege. Foarte prost consiliați, consilierii județeni PNL s-au opus și noul tarif nu a trecut, astfel că de la 01.01.2020 depozitul de la Girov nu mai are un tarif legal în baza căruia să factureze, iar legea interzice să factureze cu tariful vechi care nu include taxa mărită. Deci legal, Depozitul Ecologic de la Girov nu mai are voie să primească gunoiul din județ, acesta rămânând în stațiile de sortare ale operatorilor și după câteva săptămâni când acestea se vor umple cel mai probabil se va sista ridicarea gunoiului de la populație.

S-a ajuns la această situație, deoarece liberalii s-au opus la un set de hotărâri de consiliu judetean care vizau prețurile la gunoi, neînțelegând prea bine la ce se opun și alături de ei au votat la fel și cei de la ALDE și PMP.

Dacă situația rămâne așa, Consiliul Județean Neamț va primi sancțiuni drastice și va trebui să plătească despăgubiri de milioane de euro, bani care se vor recupera de la consilierii județeni care s-au opus implementării unui preț majorat prin LEGE.

Dacă putem bănui consilierii de la PNL, ALDE și PMP că nu și-au dat seama la ce se opun fiind un pachet de hotărâri, nu același lucru se poate spune despre cei de la PSD care nu au depus eforturi deosebite pentru a explica urmările, cum de asemenea nici persoanele tehnice prezențe la ședință nu au încercat sa-i lămurească pe liberali, lăsându-i parcă intenționat să voteze greșit și să riște să fie ruinați financiar de consecințele propriului vot.

De data aceasta credem că liberalii nu știau că votul lor poate duce la închiderea depozitului de la Girov și nu înțelegem de ce nu li s-a explicat pentru că dincolo de faptul că vor avea ei de suferit, alături de ei va avea de suferit și populația județului care riscă să rămână cu gunoiul neridicat și din banii căreia se vor plăti toate despăgubirile până când vor fi recuperate de la cei care s-au opus la vot.

Singurele soluții ca să nu se blocheze județul cu gunoaie ar fi o nouă sedință de consiliu în care să se aprobe tarifele sau ca cei de la depozitul de la Girov să ignore ce s-a votat azi în plenul consiliului județean și faptul că nu s-a aprobat noul tarif și în baza LEGII să aplice noul tarif fară avizul CJ Neamț, cu acordul obținut prin acte adiționale de la operatorii din județ.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

pussy hunter kiss jav pasivo se toma mi leche en telo de lince.porn videos amateur cumswaps with ho.

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult