Despre candidatura lui Răzvan Cuc la primăria Piatra-Neamț și despre noi…

0

Sigurul lucru pe care îl auzim de la opozanții lui Răzvan Cuc, candidat la primăria Piatra-Neamț, este că acesta nu ar fi originar din Piatra-Neamț. Chiar am auzit o expresie pe care ne permitem să o comentăm: ”Cuc are nevoie de GPS să găsească un loc din Piatra-Neamț”.

Cu siguranță Răzvan Cuc nu s-ar descurca fără GPS mai bine decât alți contracandidați să găsească strada Păun Pincio din Piatra-Neamț, dar dacă ar trebui să meargă pe la ministere să aducă bani și investiții în Piatra-Neamț ar fi ca peștele în apă și cu siguranță nu ar avea nevoie de GPS, pe când alții… Desigur că acum votanții urmează să decidă dacă vor un primar care să știe pe de rost orașul sau unul care să știe pe de rost locurile de unde se pot aduce banii și investițiile în oraș.

Tot la capitolul „Cuc nu este din Piatra-Neamț”, cei care spun asta nu credem că și-ar dori ca pietrenilor plecați în alte țări să nu li se permită să își facă acolo o carieră, să ajungă în funcții de conducere sau chiar să fie candidați doar pe motiv că nu sunt născuți acolo și că sunt din Piatra-Neamț.

Spuneți dumneavoastră… Cam cât de tare ne-am mândri noi ca un om din Piatra-Neamț să ajungă primar undeva prin Italia, Anglia sau Germania? Dar de partea cealaltă zicem să nu cumva să candideze la Piatra-Neamț unul de la București, Girgiu, Iași etc. E normal?

Ne place sau nu, adevărul este că trăim într-un oraș grav bolnav din punct de vedere economic și administrativ. Piatra-Neamț e în perfuzii din cauza datoriilor ucigătoare lăsate de administrația PDL, actualmente PNL. Ce e de făcut? Păi ce facem noi, pietrenii, de regulă, dacă suntem grav bolnavi? Suntem cumva plini de patriotism local și ne tratăm doar la medicii care sunt originari din Piatra-Neamț sau apelăm la doctori din alte orașe: Iași, Târgu Mureș, București?

În final, nu este vorba de candidatul Răzvan Cuc, ci despre cât de normali la cap suntem noi atunci când punem bariere cuiva doar pentru că nu este localnic. Gândiți-vă doar ce s-ar fi întâmplat dacă copiii, părinții, rudele sau prietenii noștri plecați în lume să își facă un viitor și o carieră ar fi dat peste aceleași bariere de mentalitate?

Dacă vrem o țară ca afară atunci poate a venit vremea să fim mai normali la cap… Să împrumutăm mentalitatea celor care primesc cu brațele deschise orice om, indiferent de origine, naționalitate, etnie, religie, rasă, sex, care poate aduce plus valoare în comunitate. Intoleranța și lipsa de deschidere nu pot duce decât la comunități închise, sărace, blocate în timp, nedezvoltate și neprimitoare. Asta vrem să devină Piatra-Neamț? Voi decideți.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult