Despre traseism. Rareș Bogdan îl parafrazează pe Țuțea: „Dacă rămâi la acea orientare politică după o anumită vârstă, ești un tâmpit”

0

Rareș Bogdan a fost joi, 10 septembrie la Piatra-Neamț pentru a susține candidații PNL la alegerile locale. Întrucât este știut faptul că nu doar la Neamț, ci și în întreaga țară PNL a cooptat primari de la alte formațiuni politice, în mare parte din PSD, deși a spus că nu o va face, s-a deschis subiectul traseismului politic.

Întrebat de reporterul ziarpiatraneamt.ro ce părere are despre migrația politică, Rareș Bogdan a declarat că „este cea mai dură și mai mizerabilă boală a democrației românești. Niciun partid politic nu trebuie să folosească migrația politică. Președintele a spus clar aseară într-o conferință de presă că s-a încheiat o perioadă. În cazul în care PNL, PSD, USR, UDMR nu e cazul, PMP, ALDE, nu înțeleg să se pună după alegeri sau înainte de alegerile parlamentare împreună cu dumneavoastră presa, împreună cu societatea civilă pentru a găsi o soluție ca traseismul politic să fie interzis,vom avea situații hilare. Cea mai recunoscută este celebra ordonanță 55 când Liviu Dragnea a luat de la PNL 650 de primari într-o singură zi.

Acum, ce se întâmplă cu aceste pendulări între forțele politice din România arată că societatea politică este încă bolnavă. Din păcate niciun partid nu a scăpat de asta. Nici PNL, nici USR. Toate forțele politice au apelat la acest sistem.

Eu spun doar o chestiune: cine trădează o dată, trădează și a doua oară. Omul poate greși în viață, important e să îi vină mintea românului cea de pe urmă, dar nu din 4 în 4 ani, ci o singură dată.

Petre Țuțea, mare filosof, spunea că dacă până la o anumită vârstă nu ești de o anumită orientare politică înseamnă că ai o problemă cu sufletul. În schimb, dacă rămâi la acea orientare politică după o anumită vârstă, ești un tâmpit.

Sper ca cei cărora le-a venit mintea românului cea de pe urmă să nu considere peste 4 ani de zile că le-a mai venit o dată mintea românului cea de pe urmă, că numai o dată poate să se întâmple acest lucru.

Repet, fără mandat imperativ nu rezolvăm această chestiune și trebuie să căutăm constituțional cum să modificăm în așa fel Constituția și legea electorală astfel încât acest lucru să nu mai fie permis.”

Explicația este frumoasă și trebuie să remarcăm că probabil și peisajul Curții Domnești, alături de frumoasa biserică ctitorită de Ștefan cel Mare au îmbunat inima împietrită a lui Rareș Bogdan care ferecase ușile PNL în urmă cu ceva timp și a purces la iertarea „greșiților noștri” din alte partide care merită a doua șansă, ca să nu rămână tâmpiți.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult